Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Hellenic Mini-z Cup: Round 5 (A)


  Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη στην πίστα του rcXtreme ο πέμπτος γύρος για τις κατηγορίες Stock Class και Stock Expert του ελληνικού πρωταθλήματος Mini-z.



Ο διαχωρισμός των κατηγοριών έδειξε να έχει αποτέλεσμα αφού και συνωστισμός στα pits δεν δημιουργήθηκε και περισσότερα προκριματικά έγιναν και νωρίτερα τελείωσε η όλη διαδικασία του αγώνα.




  Stock Expert: Η κατηγορία χαρακτηρίζεται από τα σκαμπανεβάσματα στο πλήθος των συμμετοχών της. Αυτή τη φορά ήταν σε χαμηλά επίπεδα με τέσσερις αγωνιζόμενους να δίνουν το παρόν. Με τον Πετρούτσι να προηγείται μόλις τρεις βαθμούς στη γενική κατάταξη από τον Βόβλα, ο αγώνας θα ήταν κρίσιμος. Ο Βόβλας έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του και "θερίζοντας" στα δοκιμαστικά πήρε την Pole Position. Στην δεύτερη θέση εκκινούσε ο Μπάτρης με το stealth αυτοκίνητό του, στην τρίτη ο (με κούρεμα πεζοναύτη) Καρτσακλής και ο Πετρούτσι έχοντας λύσει τα τεχνικά προβλήματα των προκριματικών στην τελευταία .


  Με το μπιιιπ της εκκίνησης ο Πετρούτσι πετάχτηκε μπροστά και έχοντας άδεια πίστα άρχισε να γράφει γρήγορους γύρους. 'Ομως ο Βόβλας έχοντας πιάσει επίσης καλό ρυθμό τον κυνηγούσε να του πάρει την πρωτιά. Με προσεκτική οδήγηση περίπου στο δωδέκατο λεπτό κατάφερε να τον πλησιάσει και να εκμεταλλευτεί την απώλεια ισχύος των μπαταριών του κάνοντας έτσι μια εύκολη προσπέραση. Ο Πετρούτσι αναγκάστηκε να βγει για αντικατάσταση μπαταριών κι εκεί ήταν που ο μέχρι τότε τρίτος, Μπάτρης άρχισε να μειώνει τη διαφορά. 'Οταν έφτασε να απέχει μόλις τρεις γύρους, ο Πετρούτσι ξαναμπήκε στην πίστα να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση, κάτι που κατάφερε μέχρι το τέλος. Ο Καρτσακλής είχε εγκαταλείψει από νωρίς τον τελικό αφού αν κρίνουμε από τη μυρωδιά, είχε "καψαλλίσει" κάποια fet της RV πλακέτας του.

  Stock Class: Εδώ τα πράγματα είχαν περισσότερο "νταβαντούρι". Επτά αγωνιζόμενοι με σχεδόν παραπλήσιες αποδόσεις είχαν προπονηθεί όλη την εβδομάδα αρκετά για την ημέρα εκείνη. Ο Χρυσόμαλλος ερχόμενος απλά να κάνει το κέφι του πρώτη φορά στην κατηγορία, πήρε εύκολα την Pole Position. Πιο πίσω ακολουθούσαν οι Βουδούρης και Κοσμίδης στις θέσεις (2) και (3) έχοντας αφήσει τον Πετρούτσι στην (4). Σαριμιχαηλίδης εκκινούσε πέμπτος με τον φίλο του, Γεωργιόπουλο στην έκτη θέση και τον Κούρο στο τέλος (7).

  Από το μακελιό της πρώτης στροφής γλίτωσαν μόνο οι Σαριμιχαηλίδης και Κοσμίδης που ξεκόλλησαν από το pack των υπόλοιπων αυτοκινήτων έχοντας καθαρή πίστα μπροστά τους. Ο Κοσμίδης πήρε το προβάδισμα και άρχισε να ανοίγει τη διαφορά. Η πρώτη θέση δεν άλλαξε χέρια μέχρι το τέλος. Οι λυσαλλέοι Βουδούρης και Πετρούτσι πέρασαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα ενώ ο Χρυσόμαλλος ακολουθούσε στην τέταρτη. Πραγματική μάχη είδαμε μεταξύ Γεωργιόπουλου και Κούρου οι οποίοι εναλλασονταν στις θέσεις (5) και (6) κάνοντας ακόμα και τους θεατές να σηκωθούν από τις καρέκλες και να παρακολουθούν. Τελικά την πέμπτη θέση πήρε ο Κουρος, ή μάλλον ο ιδρωμένος Κούρος με τον Γεωργιόπουλο να τερματίζει μόλις 2sec παραπίσω. Αυτοί οι δύο μάλλον θα κονταροχτυπηθούν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.


  Να σημειωθεί πως ο Κούρος έχει προβάδισμα  6 βαθμών στη γενική κατάταξη από τον Γεωργιόπουλο. Ανατρέψιμο θα λέγαμε! 'Ατυχος στάθηκε δυστυχώς ο Σαριμιχαηλίδης που ενώ είχε πάρει ένα καλό προβάδισμα κρατώντας την δεύτερη θέση, χτηπήθηκε από τους Βουδούρη και Χρυσόμαλλο με αποτέλεσμα να σπάσει μια ζάντα και να χρειαστεί αρκετό χρόνο για να την αντικαταστήσει. Μπαίνοντας ξανα στον αγώνα, δεν πρόλαβε να καλύψει το χαμένο έδαφος, αλλά τουλάχιστον τερμάτισε κανονικά παίρνοντας τους βαθμους της έβδομης θέσης.


ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

   Stock Class                                      Stock Expert
1) Κοσμίδης Αλέξανδρος                  1) Βόβλας Δάνης
2) Βουδούρης Δημήτρης                   2) Πετρούτσι Βαλέριος
3) Πετρούτσι Βαλέριος                     3) Μπάτρης Δημήτρης
4) Χρυσόμαλλος Βασίλης
5) Κούρος Βασίλης
6) Γεωργιόπουλος Γιάννης
7) Σαριμιχαηλίδης Βασίλης

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
- που δεν είχαμε συνωστισμό στα pits
- που όλα έγιναν βάσει προγράμματος
- που αναφωνήθηκαν όλοι στην απονομή

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
- η μη παρουσία της Kyosho Hellas

RACE GOSSIP
- ο Βοβλας έκανε με stock μοτέρ lap time: 5.97"
- ο Πετρούτσι ακολουθεί τακτική αργής οδήγησης στα προκριματικά, επαναπαύει τους αντιπάλους του και στον τελικό γίνεται σίφουνας. Να τον προσέχετε.
- το αμάξι του Βουδούρη υποφέρει από αναπηδήσεις, ακόμα το ψάχνει.
- ο Κοσμίδης δεν είχε ελπίδες χωρίς μπαταρίες Team Orion.







 Ευχαριστούμε την δ. Καρβούνη Ανδριάνα για την επεξεργασία του φωτογραφικού μας υλικού.