Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

3rd GC Nano Champs Race


Το περασμένο Σαββατοκύριακο χορτάσαμε αγώνες. 'Υστερα από τα mini-z το Σάββατο, την Κυριακή πρωί πραγματοποιήθηκε στην 8Plus ο τρίτος αγώνας του ιδιωτικού πρωταθλήματος με Dnano, GC Nano Championship.



Αυτό που άλλαζε αυτή τη φορά από πλευράς διοργάνωσης ήταν η αλυταρχία την οποία θα έκανε ο κ. Κεσαρευς Αργύρης. Στην ενημέρωση πριν το αγώνα επισήμανε στους αγωνιζόμενους τα εξής:




- δεν χρησιμοποιούμε το μπροστινό μας αυτοκίνητο για να φρενάρουμε
- δεν χρησιμοποιούμε το μπροστινό μας αυτοκίνητο για να στρίψουμε πάνω του
- δεν καθυστερούμε τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα
- δεν φεύγουμε από τη θέση μας προτού όλοι τερματίσουν
- δεν μιλάμε κατά τη διάρκεια του αγώνα εκτός αν είναι απαραίτητο
- στον τεχνικό έλεγχο το αυτοκίνητο πάει κατευθείαν στον πάγκο του ελέγχου



Σούζα κάτσαμε ύστερα από το αυστηρό ύφος του κυρίου αλυτάρχη αντιλαμβανόμενοι πως δεν μας έπαιρνε να κάνουμε σαν παιδάκια.

Τα προκριματικά και για τα δύο Level τσούλησαν άνετα με τα μάτια του αλυτάρχη να είναι καρφωμένα στην πίστα παρατηρώντας κάθε στιγμιότυπο. 'Εγιναν οι ανάλογες παρατηρήσεις, ωστόσο κανένας οδηγός δεν οδηγήθηκε σε stop and go όπως θα περιμέναμε. Οι δώδεκα αγωνιζόμενοι ( 8 expert και 4 rookie) είχαν χωριστεί σε εξάδες με βάση τους ρυθμούς οδήγησης τους και όχι αποκλειστικά με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Στον Β τελικό εκκινούσε από την Pole Position ο Βελαώρας με καινούριο καπάκι Mazda 787. Πίσω του είχε τους Τανή(2), Αγιασώτη(3), Πετρούτσι(4), Τουντουλίδου(5) και Κωστούλα(6). Ο τελευταίος αγωνιζόταν πρώτη φορά με Dnano. Από πολύ νωρίς ο Τανής έδειξε τα δόντια του περνώντας μπροστά. Ο Βελαώρας από ξεζανταρισμένο ελαστικό έχασε πολύτιμο χρόνο καταλήγοντας έκτος.

Η επιστροφή του στην πίστα ήταν αργότερα μια μάχη με το χρόνο για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Κατάφερε περνώντας μόνο τον Κωστούλα και την Τουντουλίδου να φτάσει στην τέταρτη θέση. Πολύ πιο μπροστά, ενώ ο Τανής είχε γράψει 120 γύρους στην πρώτη θέση άρχισε να χάνει προσφυση στα μπροστά ελαστικά του με αποτέλεσμα ο Αγιασώτης να πάρει τη σκυτάλη της πρώτης θέσης. Λίγο αργότερα πλησίασε και πέρασε και ο Πετρούτσι μπροστά από τον Τανή στη δεύτερη θέση.

Στον Α τελικό κατάφερε να τρυπώσει ο Σκαλτάς της κατηγορίας Rookie. Θα μπορούσε έτσι να γράψει πολλούς γύρους. Την Pole Position εδώ είχε ο Καράμπελας που είχε βρει τον παλιό καλό του ρυθμό χρησιμοποιώντας καπάκι FXX με ασπρόμαυρο βάψιμο. Πίσω του ήταν οι Κοσμίδης(2), Δημητριάδης(3), Μπερκέτης(4), Βουδούρης(5) και Σκαλτσάς(6).


'Υστερα από το μακελειό των πρώτων στροφών, τον Δημητριάδη να πηδά με το Porsche του κάτω από τη γέφυρα, τα χέρια όλων των οδηγών να τρέμουν και την (ηλεκτρονική) γραμματεία να μιλά συνέχεια για το απανωτό κατέβασμα του best lap, είδαμε:

- τον Καράμπελα να φεύγει μπροστά όντας άφταστος
- τους Μπερκέτη, Δημητριάδη και Σκαλτσά να κάνουν τρενάκι στις θέσεις 2,3,4
- τον Κοσμίδη να είναι στην 5η θέση με πολύ αργό ρυθμό
- τον Βουδούρη στην 6η θέση με απανωτά λάθη που του στερούσαν τη δυνατότητα να είναι ανταγωνιστικός.


Από τα παραπάνω, τα βλέμματα τράβηξε το τρενάκι των τριών οδηγών που δεν κράτησε ούτε μερικά δευτερόλεπτα, ούτε μερικά λεπτά αλλά σχεδόν ολόκληρο τον αγώνα. Οδηγώντας πολύ προσεκτικά και υπομονετικά εναλλάσσονταν συνεχώς στη δεύτερη θέση και δεν απομακρύνονταν τα αυτοκίνητά τους πάνω από το 1/4 της πίστας. Υπήρχαν στιγμές που η απόστασή τους ήταν μόλις μερικά εκατοστά χωρίς όμως χτυπήματα άξια ποινής.


Από όλο αυτό το show κατάφερε λίγο πριν τον τερματισμό να ξεχωρίσει ο Δημητριάδης τερματίζοντας δεύτερος. Οι Σκαλτσάς και Μπερκέτης πάλευαν μέχρι να πάρουν σημαία με τον πρώτο να περνα το Loop μόλις 0,14sec πιο μπροστά από το FXX του Μπερκέτη!!!


ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
          NANO EXPERT                                    NANO ROOKIE
1) Καράμπελας Νίκος       191laps           1) Σκαλτσάς Ανδρέας    186laps
2) Δημητριάδης Μιχάλης   187laps           2) Αγιασώτης Σταύρος   169laps
3) Μπερκέτης Μιχάλης      186laps           3) Τουντουλίδου Βίκυ   156laps
4) Κοσμίδης Αλέξανδρος   181laps           4) Κωστούλας Νίκος     138laps
5) Βουδούρης Δημήτρης    176laps
6) Πετρούτσι Βαλέριος      166laps
7) Τανής Γιάννης              164laps
8) Βελαώρας Τάσος           156laps

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
- η αλυταρχία του Κεσαρεύ
- το new entry του Κωστούλα στην κατηγορία
- τα φυλλάδια που δόθηκαν σε όλους και εμπεριείχαν τους κανονισμούς (Τα γραπτά μένουν)

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
 - που ο δαίμονας των ηλεκτρονικών χτύπησε δυο φορές καθυστερώντας τον αγώνα

RACE GOSSIP
- πρώτο έπαθλο της Τουντουλίδου σε αγώνα (και εις ανώτερα)
- ο Καράμπελας έσπασε το φράγμα των 190 γύρων στα 25 λεπτά
- τα καπάκια FXX είναι αρρώστια κολλητική, δεν έχει βρεθεί αντίδοτο
- ο θεατής με το μαύρο t-shirt από κάτω ονομάζεται Ιωάννης και έχει κι αυτός Dnano στο σπίτι