Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Kyritsis Driver


Χαζεύοντας φωτογραφίες αγώνων mini-z από τη σεζόν που πέρασε στα rc media και στο facebook εντοπίσαμε ένα πρόσωπο που εικονιζόταν σχεδόν παντού...



Ο λόγος για τον Χαράλαμπο Κυρίτση, έναν οδηγό από...
-Ναι καλά ρε maniaX, και ο Petroucci;
- άστον αυτόν, τουλάχιστον για την ώρα. Λοιπόν, τι λέγαμε; Α, ναι! Έναν οδηγό από τον Πειραιά που πέρσι τέτοιο καιρό ισχυριζόταν πως θα άφηνε το mini-z αναγκαστικά λόγω πανελλήνιων εξετάσεων.

Και πάνω που λέγαμε κρίμα το παιδί, κι έδειχνε να του αρέσει, τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε σε περισσότερους αγώνες από οδηγούς με περισσότερο ταλέντο, με περισσότερη τεχνική γνώση, με περισσότερα λεφτά στο πορτοφόλι και με μεγαλύτερη "γλώσσα" στο facebook !


Την ώρα που πολλοί οδηγοί δεν πήγαιναν να αγωνιστούν επειδή έπρεπε να κάνουν rebuild σε μοντέλο πιο...ανδρικής κατηγορίας, επειδή δεν είχαν λεφτά για τη συμμετοχή (αλλά για μπύρες είχαν), επειδή δεν είχαν "αμάξι στημένο για Open" ή επειδή δεν γούσταραν την απόσταση ως τα Σπάτα, το στρίμωγμα στο Βύρωνα και το κλίμα στον Κορυδαλλό, ο Χαράλαμπος έψαχνε άτομο να τον πάει στην πίστα, έπαιρνε τηλέφωνα να πείσει κι άλλους να έρθουν και κανόνιζε ταξί βραδιάτικα να τον φέρει σπίτι. Κάποιες φορές με ένα βαρύ τρόπαιο στην τσάντα, κάποιες άλλες όμως με ένα σπασμένο καπάκι και τίποτε παραπάνω.


Όταν πέρσι δεν γνώριζε να μειώσει το φρένο της EX-5 και φέτος, ύστερα από μια σειρά αγώνων που θεωρητικά θα έχανε μας μιλάει πλέον για roll center, για ζύγισμα καπακιού και ρύθμιση στο στο curve της όπισθεν στο δαιδαλώδες μενού της EX-1, τότε αυτό το αποκαλούμε πρόοδο.
- Καλά καλά, αν είχα κι εγώ τον μπαμπά μου να τα σκάει το ίδιο θα έκανα.
- Χμ...ναι, αυτό έχει μια βάση. Το οικονομικό του ας πούμε ήταν λυμένο. Όμως όλα τα υπόλοιπα; Ο τύπος συχνά δυσανασχετούσε με τυχόν κακή σχέση με άλλους οδηγούς, με καφροχτυπήματα από ατζαμήδες με τριπλή τρώση fet στην πλακέτα, με φραγκοφονιάδες, με πίστα που "δεν πατάει" όμως ποτέ δεν είπε "δεν τρέχω".


Αυτά μέχρι σήμερα. Τώρα αν σαν φοιτητής το ρίξει στους καφέδες, αν κάποια θυλική ύπαρξη του πάρει τα μυαλά, αν χρειαστεί να εργαστεί για να ενισχύσει τις σπουδές του και τα mini-z αραχνιάσουν στο ράφι είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Μέχρι τώρα όμως, ο οδηγός αυτός έχει γράψει την δική του, μικρή, ιστορία μέσα από πράξεις και όχι μέσω ενός πληκτρολογίου.


Όσο για την σχέση του mini maniaX με τον Χαράλαμπο, δεν είναι το φιλαράκι που θέλουμε μέσα από αυτές της σειρές να τον γλείψουμε. Αντιθέτως, τις πιο πολλές φορές μας τα χώνει στα ίσια, και σχεδόν ποτέ δεν συμφωνούμε σε θέματα με τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα. Οπότε nerdουλα που ετοιμαζόσουν να γράψεις το σχετικό σχόλιο...ψάξε κάτι άλλο.

Κάποια άτομα μας ζήτησαν στο παρελθόν να φιλοξενηθούν στο mini maniaX είτε μέσω αφιερώματος είτε μέσω συνέντευξης με αιτιολογία την πρόοδο τους στην rc οδήγηση, το "αστείρευτο ταλέντο" τους κλπ...κλπ! Sorry guys, αλλά ΑΥΤΟΣ ο νεαρός το αφιέρωμα πραγματικά το αξίζει. Από την κορυφή ως τα νύχια, το αξίζει!