Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

GC Nano Champs: Round 4


Ο τέταρτος αγώνας του ιδιωτικού πρωταθλήματος dnano διεξήχθη το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην πίστα 8Plus που φιλοξενείται από το κατάστημα Gamers Club.



Τα προγνωστικά των συμμετοχών ήταν από τη μία ενθαρρυντικά αφού ο αγώνας δεν συνέπεσε χρονικά με τον 7ο Η.Μ.C. αλλά από την άλλη, Σάββατο πρωί είναι πολλοί που απασχολούνται σε άλλες δραστηριότητες (εργασία,ψώνια, παντόφλα στο σπίτι κλπ...).


Τελικά συγκεντρώθηκε ο τίμιος αριθμός των 10 συμμετοχών με new entry τον Κωστόπουλο Δημήτρη. 6 αγωνιζόμενοι στην κατηγορία expert και 4  στην rookie. Τα φαβορί για τις δυο κατηγορίες ήταν οι κύριοι Κράμπελας και Σκαλτσάς αντίστοιχα. Οι προθέσεις τους φάνηκαν από την αρχή και κάνοντας μια άψογη εμφάνιση στα προκριματικά κατοχύρωσαν να μπουν στον Α τελικό. 'Ηταν μάλιστα οι μοναδικοί που πέτυχαν χρόνο κάτω από τα 7 sec.




Στα προκριματικά ουσιαστικά γίνεται μια προσπάθεια από όλους να μπουν στον Α τελικό (ανεξαρτήτου level, rookie ή expert) καθώς εκεί έχουν τη δυνατότητα να γράψουν πιο πολλούς γύρους χάρη στη γρήγορη ροή του αγώνα. Τον σκοπό αυτό πέτυχαν επίσης οι Μπέρκέτης, Πετρούτσι και Βουδούρης.


A final: Ο Καράμπελας από την Pole Position και ο Σκαλτσάς από τη δεύτερη θέση απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους τρεις κάνοντας τον δικό τους αγώνα. Μια άτυχη στιγμή του Καράμπελα έδωσε στον Σκαλτσά το προβάδισμα και τη δυνατότητα κερδίσει τον..nanomaster. Ωστόσο με προσεκτική οδήγηση o poleman κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βγει πάλι μπροστά τερματίζοντας με δύο γύρους παραπάνω από το δεύτερο. Παραπίσω αίσθηση προκάλεσε η οδήγηση του Πετρούτσι. Ενώ ήταν για αρκετή ώρα πέμπτος, έπιασε καλό ρυθμό στα μισά του τελικού περνώντας στην τρίτη θέση. Με δύο γύρους διαφορά τέταρτος τερμάτισε ο αθόρυβος Μπερκέτης και στην πέμπτη θέση ο Βουδούρης.


Β final: Με τον Κοσμίδη να απέχει πολύ από τον καλό του εαυτό στην Pole Position ξεκίνησε ο Β τελικός. Δεν χάρηκε για πολύ την πρωτιά καθώς ο Βελαώρας πέρασε γρήγορα μπροστά, έχοντας πλέον ένα πολύ αξιόπιστο αυτοκίνητο. 'Οσο και αν προσπάθησε να επανακάμψει ο Κοσμίδης δεν κατάφερε να απειλήσει τον...karharini. Οι υπόλοιποι οδηγοί του τελικού αυτού ήταν του επιπέδου rookie. H Τουντουλίδου έβαλε τα γυαλιά στο ανδρικό φύλλο τερματίζοντας τρίτη, μπροστά από τον Αγιασώτη στη τέταρτη και τον Κωστόπουλο στην πέμπτη θέση.

Σημείωση: η τελική κατάταξη που ακολουθεί (όπως και όλες) βγαίνουν αποκλειστικά από τον αριθμό των γύρων ανά κατηγορία στον τελικό και όχι από τη θέση τερματισμού π.χ.:
- Βελαώρας 1ος Β τελικού όμως 5ος τελικής κατάταξης στην κατηγορία expert
- Σκαλτσάς 2ος Α τελικού όμως 1ος τελικής κατάταξης στην κατηγορία rookie

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
         Nano Expert                        Nano Rookie
1) Καράμπελας Νίκος     195 laps   1) Σκαλτσάς Ανδρέας       193 laps
2) Πετρούτσι Βαλέριος   186 laps   2) Τουντουλίδου Βίκυ       167 laps 25:01:87 min
3) Μπερκέτης Μιχάλης    185 laps   3) Αγιασώτης Στάυρος      167 laps 25:07:75 min
4) Βουδούρης Δημήτρης 183 laps   4) Κωστόπουλος Δημήτρης 133 laps
5) Βελαώρας Τάσος       182 laps
6) Κοσμίδης Αλέξανδρος 181 laps

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- σχεδόν αχρείαστη η αλυταρχία
- έσπασε το φράγμα των 7 sec
- οι συμμετοχές δεν πέφτουν κάτω από 10
- η βελτίωση του ήχου στο live streaming του rc-world
- η ημέρα διεξαγωγής του αγώνα που δεν μας στέρησε την Κυριακάτικη βόλτα

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- θα περιμένουμε άλλον ένα μήνα για να ξαναδούμε δράση αγώνα

GOSSIP

- υπάρχουν πολλά ακόμα dnano που φυλάνε το ράφι και για πίστα ούτε λόγος!
- οι πρώτες θέσεις για το πρωτάθλημα άρχισαν ήδη να "φαίνονται"
- διαφορά Τουντουλίδου-Αγιασώτη: 6 sec, αυτό λέγεται μάχη μέχρι τέλος, κύριοι