Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Model Shop Championship: Round 6


Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Model Shop ο έκτος αγώνας του ιδιωτικού πρωταθλήματος mini-z με 8 συμμετοχές και αρκετά φαβορί για μια καλή θέση.




Οι φιλοδοξίες μας να δούμε μάχη με τα brushless mini-z των Τιράντι και Μαδιανού δεν επαληθεύτηκαν καθώς ο πρώτος συνέχισε να ακολουθεί την safe επιλογή του brushed μοτέρ. Η εμφάνιση όμως του Πετρούτσι μετά από αρκετό καιρό άναψε πάλι τα αίματα κάνοντας το κυνήγι του βάθρου, δύσκολη υπόθεση.

Ύστερα από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά οι οδηγοί: Γλεντζάκης, Τιράντι, Κοσμίδης και Μαδιανός θα έτρεχαν στο Α group ενώ οι Πετρούτσι, Χατζής, Γεωργιόπουλος και Φοντούλης στο B group. Τεχνικά προβλήματα για τον Μαδιανό στα προκριματικά θα τον έστελναν στον Β τελικό ενώ η τέλεια οδήγηση του Γεωργιόπουλου, άξια θα τον ανέβαζε στον Α τελικό με τους...γρήγορους.

Β Τελικος: Η Pole Position ήταν στα χέρια του Χατζή. Ήταν θέμα χρόνου, ωστόσο, για τον Πετρούτσι να πάρει το προβάδισμα. Πέρασε πρώτος και έβαλε το κεφάλι κάτω, γράφοντας προσεκτικά πολλούς γύρους. Ο Χατζής έμεινε δεύτερος ενώ με μικρή διαφορά τον ακολουθούσε ο Παναγιώτης Φοντούλης. Τα προβλήματα του Μαδιανού δεν έπαψαν στον τελικό και τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει αρκετά νωρίς.

Α Τελικός: Από το στρίμωγμα της πρώτης στροφής γλίτωσε μόνο ο Κοσμίδης που για λίγους γύρους πήρε το προβάδισμα. Ύστερα όμως από αρκετά οδηγικά λάθη βρέθηκε στην τέταρτη θέση με τον Τιράντι να πηγαίνει για ακόμα μια νίκη και τον Γλεντζάκη απροβλημάτιστο να βρίσκεται δεύτερος. Μοναδική μάχη αυτή της τρίτης θέσης του τελικού μεταξύ Γεωργιόπουλου και Κοσμίδη με τον δεύτερο να επικρατεί με ελάχιστους γύρους διαφορά.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Τιράντι Βασίλης            115Laps
2) Γλεντζάκης Αντρέας      113Laps
3) Πετρούτσι Βαλέριος      108Laps
4) Κοσμίδης Αλέξανδρος   105Laps
5) Γεωργιόπουλος Γιάννης   101Laps
6) Χατζής Άγγελος            93Laps
7) Φοντούλης Παναγιώτης  90Laps
8) Μαδιανός Στέλιος          22Laps

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- που ο Τιράντι πήρε το βαθμολογικό προβάδισμα του πρωταθλήματος
- παρουσία μοντελιστών από άλλα πρωταθλήματα, άλλες κλίμακες, άλλες κατηγορίες
- αχρείαστος ο ξετουμπαριστής στη μέση της πίστας
- o Χατζής ακόμα περνάει κάτω από τη γέφυρα γρηγορότερα απ' όλους (δείτε video 2:10)

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- που δεν είδαμε τα VE να σκορπούν τον τρόμο

RACE GOSSIP

- ο Μαδιανός λέει θα πάρει τη ρεβάνς την ερχόμενη Παρασκευή. Παρασκευή???
- σπασμένο ψαλίδι στο MR-02 του Κοσμίδη σε προκριματικό και χαμπάρι δεν πήρε