Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Model Shop Championship: Round 7


Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε και ο έβδομος αγώνας του Model Shop Championship με επτά συμμετοχές να δίνουν το παρόν, αλλά αυτή τη φορά, έχοντας κάνει ελάχιστη προπόνηση.



Στις 18:00 ξεκίνησαν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά τα οποία κατέταξαν τους οδηγούς σε group B (Γλεντζάκης, Φοντούλης, Γεωργιόπουλος) και group A (Τιράντι, Κοσμίδης, Μαδιανός, Πετρούτσι) για τα προκριματικά.



Στα 5λεπτα προκριματικά που ακολούθησαν ο Γλεντζάκης επέλεξε να μην επιδιώξει την μεταπήδηση στο Α group οδηγώντας σχετικά αργά και γράφοντας λίγους γύρους. Προοπτική αυτού, ήταν να αγωνιστεί στο Β τελικό όπου με 3 αυτοκίνητα η πίστα θα είχε περισσότερη άπλα.

Ο Γεωργιόπουλος, ωστόσο, πέτυχε να περάσει στον Α τελικό στέλνοντας το Πετρούτσι (που κάτι δεν του πήγαινε καλά με το αυτοκίνητο) στον Β. Όσο για τους ¨γρήγορους" των προκριματικών, ο Τιράντι έδειχνε να πηγαίνει για μια ακόμα νίκη με τον Κοσμίδη να μπορεί να τον κυνηγήσει και τον Μαδιανό να ακολουθεί από μικρή απόσταση.

Β Final: Pole Position για τον Γλεντζάκη και για να δούμε αν θα πετύχαινε η στρατηγική του. Ο πολυ πιο αργός Φουντούλης αρχικά τον δυσκόλευε στα ντουμπλαρίσματα, όμως ύστερα από παρατήρηση της γραμματείας έπαψε να αποτελεί εμπόδιο κάνοντας έναν αξιοπρεπέστατο αγώνα. Ο poleman έφτασε τους 120 γύρους με τον Πετρούτσι δύο γύρους πίσω του, έχοντας λύσει πλέον τα τεχνικά του προβλήματα.

A Final: Για λίγο ο Κοσμίδης πήρε το προβάδισμα αλλά ήταν θέμα χρόνου ο Τιράντι να τον περάσει. Τον πλησίασε και ο Μαδιανός από την τρίτη θέση και τον απειλούσε σε όλο τον τελικό κάνοντας την οδήγηση του εμφανώς αγχώδη.Ο Γεωργιόπουλος κάνοντας αυτό που ξέρει πολύ καλά, να γράφει σταθερούς γύρους μην εμποδίζοντας τους πιο γρήγορους, πήρε την τέταρτη θέση του τελικού.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Τιράντι Βασίλης 122Laps
2) Γλεντζάκης Αντρέας 120Laps
3) Πετρούτσι Βαλέριος 118Laps
4) Κοσμίδης Αλέξανδρος 115Laps
5) Μαδιανός Στέλιος 112Laps
6) Γεωργιόπουλος Γιάννης 99Laps
7) Φοντούλης Παναγιώτης 98Laps

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- που ο Πετρούτσι εντελώς απροετοίμαστος ανέβηκε βάθρο
- το κράτημα της πίστας, έστω και από τη normal grip πλευρά
- που ετοιμάζεται νέο αίμα για το πρωτάθλημα
- που ο Τιράντι άγγιξε τα 4.10sec (0.5sec κάτω από το μέσο όρο)

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- η απουσία των προσωπικοτήτων του πρωταθλήματος, Καφούσια και Χατζή
- ακόμα να αγωνιστούν τα MR-03 VE. Μήπως η συνταγή δεν πέτυχε;

MANIACS