Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Δοκιμάζοντας 1/18 buggy στο RC Ring

Η indoor πίστα του RC Ring στο Κορωπί από την αρχή μας έβαλε στο μυαλό πως θα ήταν η ιδανική περίπτωση για off road αυτοκίνητα κλίμακας 1/18 χάρη στην ομοιογένεια της επιφάνειας της μοκέτας αλλά και στην καλοσχεδιασμένη διαγράμμιση της.


Πήραμε λοιπόν τον Φάνη Αποστολόπουλο που από την εποχή της Arena έχει να τρέξει το Team Associated RC18 του και επισκεφθήκαμε την πίστα για μια δοκιμή. Αρχικά και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου άλλα και εμείς ήμασταν συγκρατημένοι στους γύρους μας, περνάγαμε τα άλματα προσεκτικά και πατάγαμε ελαφριά το γκάζι.

Δεν χρειάστηκε αρκετός χρόνος όμως ώστε τα χέρια μας να ξεθαρρέψουν και τότε το micro 1/18 buggy πέρασε τα πάνδεινα. Ούτε που καταλάβαμε πως πέρασαν 3 ώρες στην πίστα και πως αδειάζαμε την μία μπαταρία μετά την άλλη. Άλματα, τούμπες, στούκες με το κιλό, ωστόσο λόγω μικρής αδράνειας και μεγάλης αντοχής, το αυτοκίνητο της δοκιμής δεν μας πρόδωσε ούτε μία στιγμή. Ούτε ένα σπάσιμο.

Είναι άραγε το RC Ring η αφορμή να επανακάμψει η κατηγορία των 1/18; Ναι! Αξίζει τον κόπο να κατεβάσετε το 1/18 από το ράφι και να επισκεφθείτε την εν λόγω πίστα; Σίγουρα Ναι! Άρα, αυτοκίνητα υπάρχουν, πίστα υπάρχει, τι λείπει; Αγώνες...