Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Δοκιμάζοντας Mini-z στο RC Ring


Εδώ στο mini maniaX λατρεύουμε τις πίστες από carpet όπως έχουμε ουκ ολίγες φορές δηλώσει (Link) και η On Road πίστα του RC Ring ήταν για το mini-z μας σαν μια τεράστια παιδική χαρά.


Έχοντας δει τις μεγάλες (για mini-z) διαστάσεις της πίστας προβήκαμε σε μερικές μικρές αλλαγές που κρίναμε απαραίτητες:

- μακριά σχέση μετάδοσης τοποθετώντας pinion gear 10T ώστε να μην "σπάει" στις ευθείες τις πίστας
- δυνατό μοτέρ 40T για να σηκώνει το γρανάζωμα
- ελαστικά χαμηλού grip για την αποφυγή traction roll λόγω υψηλών ταχυτήτων

Πρώτος γύρος στην πίστα και διαπιστώσαμε πως μας έλειπε παραπάνω δύναμη. Ένα ακόμα πιο γρήγορο μοτέρ θα ήταν απαραίτητο. Ωστόσο στα κλειστά κομμάτια το αυτοκίνητο ήταν ευκολοδήγητο και απολαυστικό. Η πρόσφυση στην carpet επιφάνεια ήταν όντως χαμηλή, ωστόσο με τόσο μεγάλο φάρδος διαδρόμου και τόσο ανοιχτές στροφές δεν ήταν εμφανής.

Πέρασαν και με το mini-z αρκετές ώρες παίζοντας και φορτίζοντας μπαταρίες απροβλημάτιστα και χωρίς ζημιές. Οι οδηγοί των μεγαλύτερων αυτοκινήτων έδειχναν κατανόηση όταν έβρισκαν το "κατσαριδάκι" μας στο δρόμο τους αλλά και εμείς φροντίζαμε να τους αφήνουμε πάντα χώρο να προσπερνούν.

Σας συνιστούμε να επισκεφθείτε την πίστα του Rc Ring με το mini-z σας και να κάνετε μερικούς γύρους. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορο μοτέρ και απολαύστε ταχύτητες που σε πίστα mini-z σίγουρα δεν έχετε πετύχει. Όσο για τη σκόνη και τα νήματα μοκέτας που μπορεί το αυτοκίνητο σας να μαζέψει, χρειάζεται απλά ένα φύσημα (η πίστα διαθέτει compresser) για να απομακρυνθούν.





Οι ακόλουθες φωτογραφίες δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της σκόνης, μιας και στην τελευταία τετράδα μπαταριών παίζαμε συνεχώς για 20 ολόκληρα λεπτά.