Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Πρωτάθλημα Slot Cars 2014: Ανακοίνωση διοργάνωσης

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία αυτοκινήτων ξεκινά το πρώτο πρωτάθλημα με slot cars το Hellenic Slot Car Club. Επίκεντρο της διοργάνωσης αυτή τη φορά το χαμηλό κόστος και η δυνατότητα ένταξης νέων αγωνιζομένων στο χώρο.


Η παρακάτω ανακοίνωση περιλαμβάνει μια γενικού περιεχομένου κατατόπιση των αγωνιζομένων. Οι αναλυτικοί κανονισμοί θα δημοσιευθούν τις προσεχείς ημέρες και θα ενημερωθείτε σχετικά.

"Οι πρωταθληματικοί αγώνες και το κύπελλο της περασμένης χρονιάς ανήκουν στην ιστορία.
Όπως κάθε αρχή χρονιάς, έτσι και για το 2014 «στήνεται» το πρόγραμμα που θα «τρέξει» κατά την διάρκεια της.

Πέρσι για πρώτη φορά οργανώθηκαν πρωταθλήματα που είχαν «σύντομη χρονική διάρκεια». Δηλαδή για 3-4 μήνες διοργανώθηκαν αγώνες που αφορούσαν μόνο μια κατηγορία. Όταν ολοκληρώνονταν, περνούσαμε στην επόμενη κατηγορία. Αυτό είχε ως ατού οι οδηγοί να ασχολούνται με μόνο ένα αυτοκίνητο σε ότι αφορά το στήσιμο του. Ταυτόχρονα όσοι πρωτοέμπαιναν στο χώρο είχαν την άνεση χρονικά να εγκλιματισθούν με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κατηγορίας.

Σε αυτό το πνεύμα οργανωτικά θα κυλήσει και η χρονιά που θα μπει (2014).
Επίσης η νέοι κανονισμοί θα επιτρέπουν λίγες τροποποιήσεις στα αυτοκίνητα ώστε να κρατηθούν τα έξοδα σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το πρώτο λοιπόν πρωτάθλημα για το 2014 θα είναι με αυτοκίνητα Group C Slot it.
Τα αυτοκίνητα θα είναι inline με μοτέρ πορτοκαλί (αυτό δηλαδή που έχει το αυτοκίνητο από το κουτί). Ολοκληρωμένοι οι κανονισμοί θα σας ανακοινωθούν σύντομα καθώς και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.

Οι «παλιοί» στον χώρο καλούνται να μετατρέψουν τα αυτοκίνητα σύμφωνα με τους κανονισμούς που θα ισχύσουν το 2014, χρησιμοποιώντας τα ανταλλακτικά που σίγουρα διαθέτουν ενώ για τους αυτούς που πρωτοεμφανίζονται, αυτοκίνητο και αξεσουάρ δεν θα ξεπερνούν σε κόστος τα 65,00€."