Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Model Shop Championship: Round 10 (Season 2)

Με το δέκατο και τελευταίο αγώνα ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο το Model Shop Championship στο Βύρωνα με μέτριο αριθμό συμμετοχών αλλά έντονο σασπένς για την τελική κατάταξη.



Επτά αγωνιζόμενοι έδωσαν το παρόν. Πρώτοι ξεκίνησαν την προπόνηση οι Πετρούτσι, Κυρίτσης και Κοσμίδης που αγωνίζονταν με handicap και έκανε τα αυτοκίνητά τους δυσκολοδήγητα.

Με την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών οι οδηγοί χωρίστηκαν στα ακόλουθα Groups:

- Group A: Γλεντζάκης, Κουκουναράς, Μπερκέτης, Πετρούτσι
- Group B: Κυρίτσης, Κοσμίδης, Φοντούλης

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ: Ο Κοσμίδης επικρατώντας στα δύο πεντάλεπτα πέρασε στο A group οδηγών με τον Πετρούτσι να πέφτει στο Β. Απ ότι φάνηκε ο πρώτος αναζητούσε ένα group με γρήγορα αυτοκίνητα για να έχει καλό ρυθμό στον τελικό ενώ ο δεύτερος ένα group με λιγότερα αυτοκίνητα για να γράψει πολλούς γύρους. Άραγε ποια τακτική ήταν η καλύτερη;

Β ΤΕΛΙΚΟΣ: Από την Pole Position ο Πετρούτσι ξεκίνησε να γράφει γύρους με μια πρόβλεψη...στο Θεό, εντελώς ασυνήθιστη για αυτοκίνητο με 30άρια ελαστικά. Αλλαγή μπαταριών σε 17 δευτερόλεπτα (χρόνος ρεκόρ στον αγώνα και στα χρονικά) και απροβλημάτιστη πρώτη θέση στον τελικό αυτό. Πίσω του ο Κυρίτσης έκανε επίσης τον δικό του αγώνα με αρκετούς γύρους διαφορά.

Τερμάτισε δεύτερος έχοντας συγκεντρώσει επίσης πολλούς γύρους για μια καλή θέση στην τελική κατάταξη. Την τριάδα έκλεισε ο Φοντούλης που οδηγούσε σταθερά και απροβλημάτιστα όπως κάνει πάντα.



Α ΤΕΛΙΚΟΣ: Ο Γλεντζάκης έδειχνε να μπορεί να πάρει την πρώτη θέση, για πρώτη φορά στην ιστορία. Ήρθε λοιπόν η ώρα. Τι και αν ο Μπερκέτης είχε την Pole, τον κατάπιε σε λίγα μόλις λεπτά και όδευε ακάθεκτος για την πρώτη του νίκη. Ο Μπερκέτης είχε πρόβλεψη ίδια με τους ίδιους  γύρους που είχε πετύχει ο Πετρούτσι στον Β τελικό.

Ένα χτύπημα και το ξεκούμπωμα των μπαταριών του, ήταν η άτυχη στιγμή που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα όμως. Τρίτος ακολουθούσε ο Κουκουναράς που από το πουθενά έδειξε πως κατέχει ιδιαίτερο οδηγικό ταλέντο. Ο Κοσμίδης θα έπρεπε να περάσει τον Κυρίτση για δύο θέσεις για να ξαναμπεί στην τριάδα του πρωταθλήματος. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε παρ όλη την προπόνηση που είχε κάνει.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Γλεντζάκης Ανδρέας      196Laps
2) Πετρούτσι Βαλέριος      193Laps
3) Μπερκέτης Μιχάλης      193Laps (+2sec)
4) Κυρίτσης Χαράλαμπος   187Laps
5) Κουκουναράς Χρήστος  197Laps
6) Κοσμίδης Αλέξανδρος   177Laps
7) Φοντούλης Παναγιώτης 154Laps


VIDEO ΑΠΟΝΟΜΗΣ