Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

New Slot.it 4WD System


Η εταιρία Slot.it κυκλοφορεί ένα νέο αυτοκίνητο με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Πως γκένετ άτο;





Το μοτέρ βρίσκεται σε διάταξη angle και δίνει την κίνηση στον πίσω άξονα. Από εκεί μέσω ενός pulley και ενός ιμάντα καταλήγει στον εμπρόσθιο άξονα. Ο κάθε εμπρόσθιος τροχός διαθέτει ένα μονοδρομικό ρουλεμάν ώστε στο φρενάρισμα ή rollάρισμα να λειτουργεί ανεξάρτητα με το σύστημα μετάδοσης. Προφανώς και η πέδηση παραμένει στους πίσω τροχούς.

Ωστόσο η Slot.it δεν έμεινε εκεί. Ο εμπρόσθιος άξονας διαθέτει και τα ρυθμιστικά βιδάκια που καθορίζουν το ύψος του και μεταβάλλουν ριζικά την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο σασί είναι συμβατό με όλα τα Audi R18 αυτοκίνητα που έχουν το σασί με τον κωδικό CA24t-60b της Slot.it.

Από την περιορισμένη εμπειρία που έχουμε στα slot αναρωτιόμαστε αν η συγκεκριμένη κυκλοφορία "χαλάει την πιάτσα" της κατηγορίας. Τα πισοκίνητα είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία οδηγική και τεχνική με πολλές ώρες ρυθμίσεων και οδήγησης στις πλάτες των οδηγών. Ωστόσο, η τετρακίνηση δίνει ξανά νόημα στις μπροστά ρόδες. Σε έναν slot κόσμο που οι μπροστά τροχοί δεν πατούν στο έδαφος παρά μόνο για να ισορροπούν το αυτοκίνητο στις στροφές, τώρα ο ρόλος τους πολλαπλασιάζεται. Το στήσιμο δεν είναι "από τη μέση και πίσω" αλλά σε όλο του μήκος και πλάτος του αμαξώματος. Χμ...


Αναμένουμε την παραλαβή από το Creative Hobby για να σας μεταφέρουμε περισσότερες εντυπώσεις.