Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Δοκιμάζουμε το νέο in line strut του Rc Manos σε Alpha Mini Mono


Πριν από αρκετές εβδομάδες το κατάστημα Rc Manos παρουσίασε ένα νέο πηδάλιο-ποδαρικό micro διαστάσεων σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, ιδανικό για τα λιλιπούτεια Alpha Mini Mono.


Ένα από τα λιγοστά κομμάτια βρέθηκε στα χέρια μας και δεν χάσαμε την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουμε στο νέο μας σκάφος για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν (θα ακολουθήσει σχετική, πλήρης παρουσίαση)

Ποιο ήταν, θεωρητικά τουλάχιστον, το προτέρημα του εν λόγω strut; Το γεγονός πως το σκάφος μας θα μπορεί να στρίβει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αριστερά και δεξιά καθώς και το ότι θα είναι πιο απόλυτο από τα κανονικά πηδάλια.


Όμως δεν λειτούργησε σαν μαγικό ραβδάκι που θα έκανε το Alpha Mini Mono μας ευέλικτο και...ξυράφι. το πηδάλιο στέκεται πολύ κοντά στην προπέλα και επιμηκύνει δραματικά τον χρόνο σπηλαίωσης της. Στο διάστημα αυτό το πηδάλιο είναι 100% ανενεργό. Ωστόσο δεν υπήρχε περίπτωση να μην το κάνουμε να λειτουργήσει. Η λύση ήρθε από ένα πηδάλιο ιδιοκατασκευή μεγαλύτερο σε μήκος και πλάτος. Επίσης θα παρατηρήσετε ότι η θέση του μετατοπίστηκε 5mm πιο πίσω για αφήνει την προπέλα να "ανασαίνει" καλύτερα. Όλα αυτά μας οδήγησαν τελικά στην επιτυχία!


Το strut αυτό έχει ενσωματωμένη εισαγωγή νερού που λειτούργησε  άψογα στο χαμηλόστροφο μοτέρ μας. Επαναλαμβάνουμε: στο "χαμηλόστροφο" μοτέρ μας. Επιπλέον η ρύθμιση της γωνίας της προπέλας απαιτεί πρώτα μια μικρή επέμβαση με dremmel στο strut, δουλειά πανεύκολη που και η κουλή Μαρία μπορεί να κάνει.

- Τελικά να το αγοράσει κάποιος ή να πάρει ένα απλό πηδάλιο να κάνει τη δουλειά του;

Εξαρτάται: Αν πρόκειται για αρχάριο χωρίς κανένα πιο έμπειρο να βάλει ένα χεράκι, τότε καλύτερα να πάει σε πιο απλές λύσεις. Για κάποιον όμως που έχει ασχοληθεί λίγο παραπάνω και θέλει να ψαχτεί με set-up και κατασκευές, τότε το αποτέλεσμα θα του προσφέρει άφθονη οδηγική απόλαυση. Δείτε τι εννοούμε...