Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Atomic AMZ Batmobile


Μια πολύ όμορφή πατέντα από ανατολή μεριά βρήκαμε στο διαδίκτυο και συνδυάζει το πάθος για την κλίμακα 1/28 και τις ταινίες του Batman.



Ένα σασί από AMZ τροποποιημένο κατάλληλα για να μπορεί να στερεωθεί επάνω του ένα καπάκι από το πιο πρόσφατο Batmobile των δημοφιλούς ταινιών. Το καπάκι ωστόσο είναι το μόνο εύκολο. Έχει γίνει αρκετή δουλειά ώστε προσαρμοστούν διπλοί τροχοί σε κάθε μία από τις δύο πίσω πλύμνες ενώ για τις μπροστά, έχουν χρησιμοποιηθεί ζαντολάστιχα από Mini-z F1.


Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μόνο στους πίσω τροχούς κι έτσι το σύστημα αφήνει αρκετό χώρο για την τοποθέτηση Lipo μπαταρίας στο κέντρο του σασί. Για το στρίψιμο διακρίνουμε ένα Micro servo Savox ενώ είναι ευδιάκριτα τα χειροποίητα κομμάτια πλαστικού που συνθέτουν το σασί και το upper plate. Είναι προφανές ότι τα αντίστοιχα κομμάτια του σασί δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.


Δυστυχώς δεν υπάρχει υλικό που να μας δείχνει το συγκεκριμένο project σε λειτουργία, για την ώρα. Αλλά δεν χάνουμε τις ελπίδες μας, κάτι τέτοιο δύσκολα θα γλιτώσει από το Youtube ή το Facebook!


Πηγή: kyoshosan.blogspot.com