Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Mini-z MR-03 Sub-chassis από την Shapeways


Η εταιρία Shapeways έκανε πρόσφατα την εμφάνιση της στο χώρο των Mini-z ως μεσάζοντας για την υλοποίηση των σχεδίων του Jesse Tuominen (οδηγού mini-z) σε 3D εκτυπωτή που αφορούν σε  ενδιαφέροντα spare και option mini-z parts.


Το καλύτερο δημιούργημα του Jesse μέχρι στιγμής είναι το δευτερεύον σασί για MR-03 που προσαρμόζεται στο κύριο σασί και εκτείνεται από το εμπρόσθιο στήριγμα του καπακιού μέχρι και το τελείωμα του. Αντικαθιστά αρκετά μεταλλικά μέρη που τα competition αυτοκίνητα χρησιμοποιούν όπως βάση μοτέρ και damper plate system ενώ ταυτόγχρονα δημιουργεί μια επίπεδη επιφάνεια στο κάτω μέρος που δεν επιτρέπει αέρας να περάσει μέσα στο καπάκι.


Επίσης ενισχύει το σασί και κάνει το σύνολο πιο άκαμπτο-απόλυτο στις στροφές. Για την ώρα διατίθεται για τα καπάκια Audi R8, Ferrari 458, Ferrari 599XX, Hond HSV, Mazda 787 μιας και το εμπρόσθιο motor mount είναι κομμάτι του sub-chasis.


Είναι μια επαναστατική καινοτομία στο χώρο των mini-z; Είναι μια ιδέα που στο μέλλον θα εγκαταλειφθεί; Οι δοκιμές θα δείξουν...


Πηγή: shapeways.com