Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Alpha Mini Mono Champs 2014-2015: Round 2


Ύστερα από ανάπαυλα 6 εβδομάδων, το ενιαίο πρωτάθλημα Alpha Mini Mono επέστερεψε δυναμικά την περασμένη Κυριακή με το δεύτερο του αγώνα για τη φετινή σεζόν.



Εννέα συμμετοχές αυτή τη φορά. Πρώτη εμφάνιση για τον Θ. Σελίμη από τη Χαλκίδα που έφτασε στην Αθήνα από το βράδυ του Σαββάτου για να αγωνιστεί. Δυστυχώς όμως το σκάφος του δεν ήταν έτοιμο για πλεύση και δεν αγωνίστηκε από τα πρώτα σκέλη. Με το σκάφος του Τ. Κωνσταντίνου αγωνίστηκε ο Μαόφης, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Στο πρώτο σκέλος το προβάδισμα πήρε ο Μαόφης με τον Κοσμίδη να ακολουθεί αλλά να αδυνατεί να πλησιάσει. Ένα λεπτό πριν το τέλος όμως έμεινε από μπαταρία με αποτέλεσμα ο Κοσμίδης να πάρει την πρώτη θέση, με τον Μακρή και τον Σακαντάρη να συμπληρώνουν την τριάδα. Άτυχοι στάθηκαν οι Λίγκας και Στεφανίδης που εγκατέλειψαν και δεν συνέχισαν τον αγώνα για το υπόλοιπο της ημέρας.

Στο δεύτερο σκέλος πάλι ο Μαόφης βρέθηκε μπροστά με τον Σακαντάρη να ακολουθεί από κοντά. Μια τούμπα του Σακαντάρη ωστόσο τον έκανε να χάσει χρόνο και ο Κόσμιδης ανέλαβε το κυνήγι του οδηγού της κούρσας. Για αρκετά λεπτά Κοσμίδης και Μαόφης οδηγούσαν σε απόσταση αναπνοής. Ελάχιστα πριν τη λήξη ο Κοσμίδης κατάφερε να περάσει μπροστά και να κλειδώσει τη νίκη του αγώνα από το δεύτερο σκέλος. Τρίτος τερμάτισε ο Μακρής που προφανώς πήγαινε για το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία.

Τρίτο και ελάχιστα καθοριστικό σκέλος με τον Σελίμη να παίρνει το Σκάφος του Κοσμίδη για να...δει τη γλύκα του αγώνα. Ο Μαόφης εδώ δεν απειλήθηκε από κανέναν στην πρώτη θέση. Δεύτερος τερμάτισε ο Μακρής, μία θέση μπροστά από τον αιώνιο αντίπαλο του, Στέλιο Σακαντάρη.


Δύο οδηγοί που δεν αναφέραμε καθόλου ως τώρα ήταν ο Φωκιανός και ο Καφιέρης. Μπορεί να μην κατάφεραν να βρεθούν ψηλά στην κατάταξη, ωστόσο ολοκλήρωσαν τον αγώνα με τις όποιες δυσκολίες και συγκέντρωσαν πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΞΗ


Ευχαριστούμε θερμά τον Γ. Στεφανίδη για το πρόσθετο φωτογραφικό υλικό που μας παρείχε.