Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Argos RC Maniacs 1/10 Lamborghini Cup & 1/18 Micro Challenge

Εδώ και καιρό οι οδηγοί της πίστας RC Maniacs Park στο Άργος ζητούσαν από τη διοργάνωση έναν αγώνα open προκειμένου να χρησιμοποιήσουν modified ηλεκτρονικά αλλά και αυτοκίνητα πιο "φτιαγμένα" από τα HPI και τα LRP με τα οποία αγωνίζονταν την περσινή σεζόν.


Η διοργάνωση δεν είχε παρά να τους κάνει το χατήρι με μοναδικό περιορισμό στα ελαστικά (HPI) και τα καπάκια (HPI  Lamborghini) για οδηγική και οπτική ομοιογένεια. Ανακοίνωσε επίσης με ρίσκο, έναν αγώνα με touring αυτοκίνητα 1/18 των εταιριών HPI, Maveric και XRAY. Έκανε παραγγελία μια ηλιόλουστη Κυριακή ή οποία ήταν η περασμένη, 11 Ιανουαρίου και το γλέντι ξεκίνησε από το πρωί.

20 συμμετοχές για τις δύο παραπάνω κατηγορίες με εμφανές support από την Αθήνα και το Fanatix, αλλά και αρκετές απουσίες από Αργίτες οδηγούς, όπως ενημερωθήκαμε. Η συμμετοχή στον αγώνα ήταν δωρεάν κάτι που μείωσε κατά πολύ τα έξοδα όσων ήρθαν από την πρωτεύουσα για να αγωνιστούν.

Lamborghini Cup: Μπορεί οι περισσότεροι οδηγοί να επέλεξαν brushless ηλεκτρονικά, ωστόσο η low grip πίστα (λόγω καιρικών συνθηκών προηγούμενων ημερών) ωφελούσε τα πιο αργόστροφα μοτέρ. Με ένα αργό set-up λοιπόν, ο Δ. Παγώνας πήρε την Pole Position μπροστά από τους Μαριχώλα και Σπυρόπουλο.

Στους τελικούς πήρε δύο πρώτες θέσεις και καθάρισε τον αγώνα από νωρίς. Από τις πιο κάτω θέσεις επιτέθηκαν οι Δ. Μανώλης και Α. Μητροβγένης για να συμπληρώσουν το βάθρο. Μάχη έγινε ωστόσο και για τις πιο πίσω θέσεις με την τελική κατάταξη να διαμορφώνεται ως εξής:


1) Παγώνης Δημήτρης
2) Μανώλης Δημήτρης
3) Μητροβγένης Άκης
4) Μαριχώλας Γιώργος
5) Σπυρόπουλος Σπύρος
6) Παπακίπης Νίκος
7) Μπενέκος Βασίλης
8) Κλιάσος Νίκος
9) Διαμαντής Σωτήρης
10) Μητροβγένης Γιάννης

Micro Challenge 1/18: Με δανεικό αυτοκίνητο από την Κ. Καλλέργη ο Κοσμίδης κρατήθηκε μπροστά από τα καλοσυντηρημένα Μ18 των Παπαδόπουλου και Μπάκου παίρνοντας την Pole. Αυτό του έδωσε τεράστιο πλεονέκτημα στους τελικούς που είχε καθαρή πίστα μπροστά του για να πάρει τις δύο πρώτες θέσεις που χρειαζόταν για να κερδίσει τον αγώνα.

Πίσω του βρέθηκε ο Παπαδόπουλος ενώ ο Κωνσταντόπουλος έκανε τον αιφνιδιασμό του, από την πέμπτη θέση εκκίνησης, στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στον αγώνα συμμετείχαν και μικρά παιδιά που το αυτοκίνητο τους από το κουτί, πήρε το βάπτισμα του στην πίστα. Είμαστε σίγουροι πως στο μέλλον, αυτοί θα είναι στο βάθρο του Micro Challenge. Τελική κατάταξη:

1) Κοσμίδης Αλέξανδρος
2) Παπαδόπουλος Τάσος
3) Κων/πουλος Δημήτρης
4) Μπάκος Αλέξης
5) Καζόγλου Γιώργος
6) Κατσίκης Πέτρος
7) Τσατσάμης Χρήστος
8) Γιαννακούλης Βασίλης
9) Πλέσσας Γιάννης
10) Γιαννακάκης

Είδαμε οδηγούς να αγωνίζονται γελώντας, είδαμε και άλλους αγχωμένους, δεν είδαμε όμως κανέναν να φεύγει στεναχωρημένος. Όλοι πήραν από ένα αναμνηστικό για να θυμούνται αυτή την Κυριακή. Κατά τη γνώμη μας η συγκεκριμένη πίστα μπορεί να γίνει "σχολείο" για όσους επιθυμούν να γίνουν καλοί οδηγοί.

Όσο για την κατηγορία των micro, μάλλον έχει αρχίσει να βγαίνει από τη ναφθαλίνη και την περιμένει ένα λαμπρό μέλλον. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα αγωνιστικά πλάνα της διοργάνωσης, ωστόσο θα προτείναμε την διατήρηση της 1/18 αλλά και τα 1/10 με stock ηλεκτρονικά. Και αν νομίζετε πως τα stock δεν έχουν ενδιαφέρον, σας πληροφορούμε με αυτά γίνονται οι πιο σκληρές μάχες, αλλά και βγαίνουν τα καλύτερα συμπεράσματα σχετικά με set-up και επιδόσεις.