Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Alpha Mini Mono Champs 2014-15: Round 4


Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος αγώνας του ενιαίου πρωταθλήματος Alpha Mini Mono στην παραλία της Ελευσίνας με 9 οδηγούς και μερικές δεκάδες θεατές να δίνουν το παρόν.


Ο καιρός ήταν ζεστός και οι συνθήκες πλεύσης για τα μικρά σκάφη κάτι παραπάνω από ιδανικές. Το πρόγραμμα τηρήθηκε στο 100% και στις 9:30 είχαμε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους. Το προβάδισμα πήρε ο Κωνσταντίνου αφήνοντας μισό γύρο πίσω του τον Κοσμίδη στη δεύτερη θέση και τον Σοφικίτη στην τρίτη.

Ο Σοφικίτης, guys, δεν αποτελεί new entry απλά τον είχαμε χάσει εδώ και καιρό (περίπου 1 χρόνο, τσέκαρε link), όντας μάλιστα από επαρχία.

Δεύτερο σκέλος και ο Κοσμίδης βρέθηκε μπροστά από τον Κώνσταντίνου πυροδοτώντας το σασπένς για το τελικό αποτέλεσμα. Τρίτη θέση πάλι για τον Σοφικίτη που είχε καταλάβει απο νωρίς ότι για να είσαι γρήγορος, πρέπει να πας αργά.


Τρίτο και καθοριστικό σκέλος. Ο Φοντούλης πήρε το προβάδισμα και κανείς δεν τον απείλησε ως το τέλος. Κάνεις επίσης δεν πήρε χαμπάρι πότε εξαφανίστηκε μπροστά. Η μάχη του Κώνσταντίνου με το Κοσμίδη είχε άδοξο τέλος από νωρίς με τον πρώτο να μπλέκει σε βρώμα της θάλασσας, σπάζοντας την προπέλα του και χάνοντας τη δυνατότητα για υψηλές ταχύτητες.

Η πρώτη θέση του αγώνα πήγε λοιπόν στον Κοσμίδη ο οποίος κλείδωσε και την πρωτιά στο φετινό πρωτάθλημα.

Το ωραίο του αγώνα είναι πως σκληρές μάχες έγιναν για όλες τις θέσεις της κατάταξης. Δεν είχαμε τις τούμπες και τα χτυπήματα άλλων αγωνιστικών αλλά κόντρες με διαφορές ελαχίστων δευτερολέπτων. Ευχή μας, στο τελευταίο αγώνα που θα γίνει τον Μαϊο να απολαύσουμε ακόμα πιο συναρπαστικό θέαμα.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ


Να μας συμπαθάτε που το video-φωτογραφικό μας υλικό είναι πτωχό, αλλά η κρισιμότητα του αγώνα ήταν μεγάλη και μας είχε καταβάλει το άγχος, αφήνοντας την κάλυψη σε δεύτερη μοίρα. Στον επόμενο θα είμαστε πιο γαμάτοι...