Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

XRAY Challenge 2015 - Greece

Το περασμένο ΠΣΚ πραγματοποιήθηκε το φετινό Xray Challenge στην πίστα FRT της Σταμάτας με τη συμμετοχή Ελλήνων οδηγών από Αττική και επαρχία, καθώς και του πολύ-πρωταθλητή, Alexander Hagberg.


Τα δρώμενα ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα στο Fanatix Models όπου ο Alex παρέδωσε ένα mini σεμινάριο σχετικά με τα 1/10 touring αυτοκίνητα της XRAY, nitro και ηλεκτρικα, την οδική τους συμπεριφορά και μοιράστηκε αρκετά tips που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους Έλληνες οδηγούς με XRAY να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στους αγώνες.


Το Σάββατο η FRT γέμισε με όσους θα αγωνίζονταν στον αγώνα της Κυριακής, με XRAY ή άλλα αυτοκίνητα ψάχνοντας όλοι το set-up που θα τους έφερνε κοντά σε ένα καλό αποτέλεσμα. Πάνω από 30 δηλωμένοι οδηγοί στα ηλεκτρικά ενώ αρκετά λιγότεροι στα θερμικά, σχεδόν οι μισοί.


Την Κυριακή το πρόγραμμα ήταν αρκετά σφιχτό για να πραγματοποιηθεί το format και για τις δύο κατηγορίες πριν πέσει το φως του ήλιου. Πρώτα αγωνίστηκαν τα θερμικά με τον Hagberg να πρωταγωνιστεί. Και φέτος πίσω του βρέθηκε ο Γ. Σωτηρόπουλος σε απόσταση αναπνοής. Το βάθρο συμπλήρωσε o Β. Λύκαρης που μπορεί τους αγώνες να μην είναι συχνός, διαθέτει όμως ταλέντο που με τίποτα δεν σβήνει.


Ώρα για τα ηλεκτρικά. Ζεστός-ζεστός ο Hagberg από τα θερμικά συνέχισε σε ταχύτατο ρυθμό παίρνοντας και εδώ τη νίκη. Κυνηγός του εδώ ο Ν. Γεωργιάδης που γνώριζε την πίστα πολύ καλά, ωστόσο η προσαρμοστικότητα και η εμπειρία του πρώτου ήταν εφόδια που δεν άφησαν τον Γεωργιάδη να τον περάσει. Τρίτος ο κυπελλούχος Ελλάδος στην κατηγορία Β. Παπαχρήστος που έχει εξελιχθεί σε πολύ δυνατό αγωνιζόμενο το τελευταίο διάστημα.


Ίσως και φέτος να είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στους δύο Έλληνες πρωταθλητές μας, προκειμένου κάποιος να κερδίσει τον Hagberg. Ας μην κοιτάμε πως αυτό δε συνέβη, αλλά ας εστιάσουμε πως φέτος τον πλησίασαν λίγο ακόμα. Λίγο πιο κοντά. Επίσης αναλογιστείτε πως και ο Alexander δεν είναι ίδιος με πέρσι. Είναι καλύτερος. Και οι δικοί μας είναι καλύτεροι. Και του χρόνου ακόμα καλύτεροι.


Άσχετα από βάθρα και γυρολόγια τώρα, είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός που υπάρχουν στη χώρα μας events που μαζεύουν τόσους μοντελιστες, όχι αγωνιζόμενους, μοντελιστές στον ίδιο χώρο. Να τρέξουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να πουν καμιά σαχλαμάρα, να πουν και καμιά μπηχτή στα...μουλωχτά. Όλα είναι στο πρόγραμμα. Ένα ευχάριστο τριήμερο, ένα υπέροχο ηλιόλουστο πρωινό Κυριακής.


Photos: Στελιος ΧατζόπουλοςAlexander HagbergXRAY