Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Οι 4 Έλληνες που πάνε στο παγκόσμιο RC Bikes 2016


Κάθε φέτος και καλύτερα για τους δικούς μας RC bikers που αργά και σταθερά, όχι μόνο αυξάνονται, αλλά και φεύγουν στο εξωτερικό για να αγωνιστούν σε παγκόσμιο βεληνεκές.




Ο πρωτεργάτης του "κινήματος" αυτού, Στέλιος Χατζόπουλος έγραψε και μας απέστειλε δυο λογάκια γι αυτή την εκπληκτική εμπειρία που οι τέσσερις "αναβάτες" πρόκειται να ζήσουν. Απολαύστε...

RC Bike World Championship 2016.

Το Παγκόσμιο RC Bikes φέτος θα γίνει στη γνωστή και μεγάλη πίστα της Λειψίας, στη Γερμανία. Το club της πίστας ήδη άρχισε τις προετοιμασίες για το μεγάλο αγώνα που θα γίνει τον Αύγουστο, καθώς και για το Warm Up που θα γίνει το Μάιο.

Πιο συγκεκριμένα, το Warm Up έχει οριστεί να γίνει από την Πέμπτη 5 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 8 Μαΐου.
Αντίστοιχα, το Παγκόσμιο θα ξεκινήσει την Κυριακή 7 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου.



Η Πίστα
Η πίστα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Α14, στα βόρεια της Λειψίας. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 2280 χλμ., που βγαίνουν με τρεις οδηγούς στο αυτοκίνητο σε λιγότερο από 24 ώρες (το ψάχνουμε πολύ καλά !!!). Η άσφαλτος της πίστας είναι 360 μέτρα, αλλά η αγωνιστική γραμμή είναι 333 μέτρα. Το πλάτος είναι 5 μέτρα (πρακτικά, είναι 4,5 μέτρα ανάμεσα στις γραμμές οριοθέτησης), με γκαζόν στο εσωτερικό. Υπάρχουν στεγασμένοι χώροι για τα πιτς, με παροχές ρεύματος για τους οδηγούς, σύστημα καταμέτρησης AMB, ζεστό και κρύο νερό, ντουζιέρες, τουαλέτες, χώρος για κάμπινγκ, εξέδρα για τους θεατές με θέα στα καλύτερα κομμάτια της πίστας, καντίνα και πάρκινγκ για θεατές και αγωνιζομένους.


Η προετοιμασία που γίνεται, φαίνεται ανεπανάληπτη, αν κρίνουμε από τον καταιγισμό των ανακοινώσεων τόσο στην ιστοσελίδα του Παγκοσμίου, στο http://www.wmleipzig.de/index_eng.htm, όσο και σε περιφερειακές σελίδες, στο Facebook (https://www.facebook.com/rcbikeworlds2016/), στο Γερμανικό forum (http://rc-motorradforum.de/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=5345 ).
Ενδεικτικά:
Την ημέρα που γίνεται η παρουσίαση των εθνικών ομάδων, θα γίνει banquet (μπουφές) για όλους τους οδηγούς, τις οικογένειές τους, τους μηχανικούς κλπ. Ο αγωνιζόμενος Thomas Feilner (πρωταγωνιστής στο Παγκόσμιο RC Bikes, κατηγορία Stock) οργανώνει θεάματα που υπόσχεται ότι θα μείνουν αξέχαστα. Για παράδειγμα, την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα κάνει νυχτερινό σόου με πτήσεις ελικοπτέρων.



Ακόμα, θα παρευρεθεί αγωνιζόμενος από την Moto3 στα MotoGP με τη μοτοσικλέτα του και αγωνιζόμενος στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Formula με το αυτοκίνητό του!
Το club της πίστας οργανώνει το “ladies program”, για τις κυρίες που θα παρευρεθούν, που θα περιλαμβάνει βόλτα με πλοίο στην κοντινή λίμνη και το απόγευμα βόλτα στην πόλη και επίσκεψη στο παλιότερο καφέ της Λειψίας.


Ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι όλες τις μέρες των αγώνων θα υπάρχει επαγγελματικό συνεργείο που θα καταγράφει σκηνές από τα δρώμενα, ενώ θα τραβήξει όλους τους τελικούς σε video και στη συνέχεια θα εκδώσει DVD θα πωλείται 17,50 ευρώ.
Τα κέρδη από την πώληση του DVD θα δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό στην πόλη.
Εκτός αυτού, οι αγώνες θα μεταδίδονται live καθημερινά στο Internet.

Οι Έλληνες!

Για το Warm Up έχει συζητηθεί και σχεδιάζουμε να πάμε οδικώς, μια ομάδα από τρεις αγωνιζομένους: Γιώργος Βασιλειάδης (RG Evolution 4.1 Nitro) Βασίλης Τσιούτσιας (JABBER 2013, Stock), Στέλιος Χατζόπουλος (JABBER 2015, Stock). Η ομάδα σκοπεύει να πάει οδικώς, ξεκινώντας Τρίτη μετά το Πάσχα, νύχτα από την Αθήνα, ώστε να φτάσει βράδι στη Λειψία, να ξεκουραστούμε το βράδι στο ξενοδοχείο και την επόμενη να ορμήσουμε στις ελεύθερες δοκιμές!
Όσον αφορά το Παγκόσμιο, η Ελληνική συμμετοχή θα είναι δύο οδηγοί: Ο Θοδωρής Μπλίκας, από τη Λήμνο (Thunder Tiger SB5/Lightscale, Stock) και Στέλιος Χατζόπουλος (JABBER 2015, Stock).
Αυτή τη φορά θα πάμε αεροπορικώς, Βερολίνο και μετά οδικώς μέχρι την πίστα (180 χλμ. απόσταση).
Αν υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλους οδηγούς, ας επικοινωνήσει μαζί μου (Χατζόπουλος), μέσα από τα γνωστά μέσα (email, FB, τηλέφωνα) να οργανωθούμε!


Όπως καταλαβαίνετε, τους επόμενους μήνες, που θα μας χάνετε, που θα μας βρίσκετε, σε κάποια πίστα για προπόνηση θα είμαστε!!!
Ήδη έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία, τόσο ως προς την παρουσία των Ελληνικών αποστολών (ντύσιμο, βάψιμο καπακιών κλπ.), όσο και με τις τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τα μηχανάκια, αλλά και τα δυο ταξίδια που ετοιμάζουμε!


Links
To site της πίστας:
Το site του Παγκοσμίου:
O κανονισμός του Παγκοσμίου 2016 σε μορφή PDF:
To πρόγραμμα του Warm Up:
Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου:
Video από συνάντηση RC Bikes που έγινε τον Αύγουστο του 2015 στην πίστα: