Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Hellenic Model Boat Champs 2016: Round 1

Επιτυχημένη έναρξη για το ελληνικό πρωτάθλημα ταχυπλόων την περασμένη Κυριακή, αν και κατά κοινή ομολογία η ημερομηνία διεξαγωγής (τριήμερο Καθαράς Δευτέρας), δυσκόλεψε αρκετούς αγωνιζόμενους να λάβουν μέρος.



Η εξήγηση της διοργάνωσης για το θέμα αυτό ήταν σαφής: οι διαθέσιμες ημερομηνίες στο Ναυταθλητικό Όμιλο Περάματος ήταν λίγες και αναγκαστικά η πρώτη έτυχε να πέσει στο τριήμερο. Θα μπορούσε να αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα, αλλά αναγκαστικά θα έπρεπε να αλλάξει και ο τόπος διεξαγωγής.

Το ενδεχόμενο συζητήθηκε στην εκδήλωση της πίτας, ωστόσο απορρίφθηκε από τους παρευρισκόμενους. Οποιαδήποτε "υπεύθυνη δήλωση" πέραν εκείνης της μέρας, ήταν εντελώς περιττή.

Στα του αγώνα τώρα: Στην κατηγορία των FSR-027 Mono ο Ευσταθίου είχε μια εύκολη νίκη με τον Λίγκα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Τρίτο σκαλί του βάθρου για τον Καραγιαννίδη που ενώ έκανε καλό ξεκίνημα, δεν διατήρησε την ίδια πορεία στη συνέχεια.


Mono-B: Κι εδώ είχαμε μια εύκολη νίκη για τον Κωνσταντίνου που αν και ξενυχτισμένος έδειχνε να βλέπει καλά τις σημαδούρες. Δεύτερη θέση για τον περσινό πρωταθλητή, Μαόφη και τρίτη για τον Κοσμίδη που αγωνίστηκε με σκάφος Μοno-1.


Hydro B: H κατηγορία του Σακαντάρη που με ολόφρεσκο outrigger δεν είχε αντίπαλο. Δεύτερη θέση για τον Αργυριάδη που αν και το σκάφος του έσπασε στο δεύτερο σκέλος, πρόλαβε και το επισκεύασε πριν από την τρίτη προσπάθεια. Τρίτη θέση για τον Ζαχαρία που δείχνει να βελτιώνεται με τον καιρό.


Στο τέλος πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικό ζύγισμα των μπαταριών ορισμένων αγωνιζομένων προτού πάνε τα σκάφη στον πάγκο τους. Όλοι βρέθηκαν εντός του ορίου που ορίζει ο κανονισμός. Επόμενος αγώνας στις 3 Απριλίου. Σχετικές πληροφορίες στο site του πρωταθλήματος.