Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Kyosho Mini-z ΜΑ-015



Το δημοφιλές AWD Mini-z της Kyosho τώρα και με gyro.





  Το συναντήσαμε αρχικά στο MR03 και στο Dnano. Τώρα ήρθε η ώρα και του AWD να έχει γυροσκόπιο για τον έλεγχο της υπερστροφής. Και το όνομά του: MA-015. Πρόκειται για μια καλή ανανέωση του παλιού σασί MA-010. Και λέμε ανανέωση γιατι φαινομενικά είναι το ίδιο, όχι όμως και λειτουργικά.

  Πρώτα απ' όλα το gyro. Χρησιμοποιείται όχι τοσο για grip, αλλά για drft καταστάσεις. Κάτι σαν το d-box που εμφανίστηκε πριν μερικά χρόνια στα μοντέλα της HPI. Με ένα απλό βυσματάκι μπαίνει πάνω στην πλακέτα όποτε ο οδηγός του επιθυμεί. Με ελάχιστο βάρος και μικρές διαστάσεις δεν αλλάζει καθόλου την αδράνεια του αμαξώματος.

  Η πλακέτα είναι κατάλληλα τροποποιημένη ώστε να δέχεται το gyro. Είναι στα 2,4ghz, δυστυχώς όχι συμβατή με οποιαδήποτε τηλεκατεύθυνση σε αυτά τα μήκη κύματος. Μόνο με συγκεκριμένα  μοντέλα της Kyosho, της Sanwa και της Ko-propo με τη χρήση ειδικού module για Mini-z. Αυτό είναι δυστυχώς και το σημείο όπου κάνει το κόστος ιδιαίτερα υψηλό.

  Τέλος τα επάνω κομμάτια του σασί που παλιά ήταν ημιδιάφανα, τώρα έχουν ματ μαύρο χρώμα. Πιθανόν να έχει γίνει αλλαγή στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται αφού τα παλαιότερα παρουσίαζαν ρωγμές ύστερα από μερικά χτυπήματα.

  Στην Ελλάδα; Κάντε υπομονή γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση. 'Οταν καταφτάσει, να είστε σίγουροι πως δεν θα γλιτώσει από τα χέρια μας!