Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Magic Vee Electronic Modification

Πως ένα δώρο των πενήντα ευρώ γίνεται σοβαρή υπόθεση; 'Οταν χαλάσει και μπείτε στο τριπάκι όχι μόνο να το επισκευάσετε αλλά και να το κάνετε καλύτερο.

Πριν από περίπου ένα χρόνο το Magic Vee ήταν μια ευχάριστη ασχολία στη θάλασσα. Ελαφρύ, μικρό, πρακτικό, πήγαινε παντού! Μέχρι που πέρασε νερό στο εσωτερικό του από λάθος στεγανοποίηση και έπαψε να λειτουργεί.
  'Ενα ολοκληρωμένο κύκλωμα λειτουργούσε μέχρι να βραχεί σαν δέκτης στα 27mhz, speed control και σέρβο πηδαλίου. Σας θυμίζει κάτι το όλο σκηνικό; Κάτι σε mini-z; Μα ναι, είναι ακριβώς το ίδιο σκεπτικό.
  'Ετσι λοιπόν πριν από λίγες ημέρες πάρθηκε η απόφαση. 'Ολος ο εξοπλισμός εσωτερικά αφαιρέθηκε, καθαρίστηκε, η παλιά πλακετα και servo πετάχτηκαν. Τα τελευταία αντικατέστησαν μια πλακέτα της rv project και ένα micro servo της Turnigy τα οποία συνεργάστηκαν άψογα.
  'Οσο για το κόστος, δεν λυπηθήκαμε τα λεφτά προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο. Πλακέτα και servo στοίχησαν όσο το ίδιο το σκαφάκι αρχικά. Και γιατί δεν πήραμε καινούριο; 'Αμα έχεις το μικρόβιο του "πειράγματος" δεν ξεκολλάς εύκολα.
  Τώρα πλέον ο χειρισμός γίνεται από μια τηλεκατεύθυνση ΑΜ στα 27mhz με πληθώρα ρυθμίσεων απαραίτητες για το σκαφάκι μας. Και επειδή λίγη επιπλέον δύναμη δεν θα ήταν καθόλου άσχημη, η παλιά nimh μπαταρία των 6 volt αντικαταστάθηκε από μια ελαφρύτερη Lipo 2s 360mah ικανή να μας χαρίσει δέκα λεπτά παιχνιδιού με τέρμα γκάζι.
  'Ολα όμως ακόμα είναι στη θεωρία. Αφού λοιπόν το μικρό διαβολάκι μας δοκιμαστεί, γίνουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις και ρυθμίσεις θα επανέλθουμε με ένα video του τελικού αποτελέσματος.