Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

GC Nano Champs: Round 8



Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη στην 8Plus ο όγδοος αγώνας του πρωταθλήματος dnano, με ακόμα δύο να απομένουν για την ανάδειξη των πρωταθλητών.



Η κατηγορία Expert δείχνει να υπερτερεί της Rookie σε συμμετοχές. Ωστόσο το ενδιαφέρον για έναν καλό, γεμάτο θέαμα αγώνα παραμένει το ίδιο. Έξι συμμετοχές για την κατηγορία Expert και τρεις για την Rookie λοιπόν.


Τα προκριματικά κύλισαν σχετικά χαλαρά με δύο οδηγούς της Expert να απουσιάζουν προσωρινά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Highlight η επιτυχία του Σκαλτσά να πάρει την Overall Pole Position από τον nanomaster Καράμπελα. Πέντε λεπτά πριν την έναρξη των τελικών κατεύθασαν και οι Κοσμίδης με Πετρούτσι για να συμπληρώσουν τις εννέα συνολικά συμμετοχές.

Β FINAL: Pole Position για τον Βελαώρα και δεύτερη θέση για τον πιο νέο του χώρου, Στεφανίδη. Οι δύο αργοπορημένοι δεν είχαν παρά να εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις του Β τελικού. Ο Πετρούτσι στην εκκίνηση πετάχτηκε μπροστά (συνηθισμένο φαινόμενο) δίνοντας με τον Poleman μάχη για την πρώτη θέση.

Πέρασαν αρκετά λεπτά μέχρι να καθαρίσει την πρώτη θέση και να αρχίσει να χτίζει διαφορά ασφαλείας. Παραπίσω ο Στεφανίδης έχασε από νωρίς ισχύ από λάθος επιλογή μπαταρίας. Αυτό έδωσε μερικές ελπίδες στον Κοσμίδη να μην τερματίσει τελευταίος. Ωστόσο αντιμετώπισε και αυτός τεχνικά προβλήματα και δεν κατάφερε να τον απειλήσει από την τρίτη θέση.

A FINAL: Ο Α τελικός εμπεριέχει όπως πάντα τους πιο γρήγορους οδηγούς. Στην εκκίνηση την έκπληξη έκανε ο Βουδούρης παίρνοντας τα ινία. Τότε ήταν που οι Καράμπελας και Δημητριάδης "ξύπνησαν" και ύστερα από λυσσαλέα καταδίωξη τον έριξαν στην τρίτη θέση. Σειρά είχε ο Σκαλτσάς να επιτεθεί.

Το κυνηγητό εδώ κράτησε παραπάνω με τον Βουδούρη να οδηγεί πολύ συνετά και χωρίς ατυχήματα. Ωστόσο υπέκυψε στην πίεση και του Σκαλτσά ο οποίος πέρασε τρίτος. Τον αγώνα με τα λιγότερα ατυχήματα είχε ο Αγιασώτης που σταθερά στην πέμπτη θέση έκανε έναν αξιοπρεπέστατο αγώνα μαζεύοντας αργά αλλά σταθερά γύρους.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

NANO EXPERT CLASS


1) Καράμπελας Νίκος 191 Laps
2) Δημητριάδης Μιχάλης 188 Laps
3) Βουδούρης Δημήτρης 179 Laps
4) Πετρούτσι Βαλέριος 178 Laps
5) Βελαώρας Τάσος 174 Laps
6) Κοσμίδης Αλέξανδρος 145 Laps

NANO ROOKIE CLASS

1) Σκαλτσάς Ανδρέας 185 Laps
2) Αγιασώτης Στάυρος 168 Laps
3) Στεφανίδης Αργύρης 154 Laps


ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- που το mini-z δεν μείωσε το ενδιαφέρον του κόσμου για το dnano
- Αργύρης Κεσαρευς στην αλυταρχια του Α τελικού
- για άλλη μια φορά το fair play
- η νέα θέση του Loop

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- πολλοί οδηγοί πάσχουν από μπαταρία με ασταθή απόδοση χωρίς να γνωρίζουν το γιατί