Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Model Shop Championship: Round 1


Ύστερα από αρκετές προπονήσεις, βελτιώσεις και συζητήσεις γύρω από το θέμα ήρθε η στιγμή του πρώτου αγώνα Model Shop Championship την πίστα του ομώνυμου καταστήματος στο Βύρωνα.



Η πίστα ήταν διαθέσιμη από νωρίς το πρωί για όσους ήθελαν να κάνουν ένα καλό ζέσταμα. Πετρούτσι και Γλεντζάκης άρπαξαν την ευκαιρία λοιπόν γράφοντας γύρους από τις πρωινές ώρες. Νωρίς το απόγευμα όλοι οι ενδιαφερόμενοι αγωνιζόμενοι βρίσκονταν στην πίστα με μπαταρίες φορτισμένες, καφεδάκι ανά χείρας και με την καλύτερή τους διάθεση.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ: Αποτελεί μια καινοτομία του Model Shop σε αγώνες mini-z προκειμένου οι οδηγοί να πάρουν τις θέσεις τους για τα προκριματικά. Δέκα γύροι για κάθε αυτοκίνητο και μετρά το best lap για τη θέση που θα έχει στη συνέχεια. Ενδιαφέρουσα και καθόλου χρονοβόρα διαδικασία.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ: Και στα δύο προκριματικά όλοι οι οδηγοί είχαν πολύ γρήγορο ρυθμό αλλά και άτυχες στιγμές. Ο Πετρούτσι προσπαθούσε να συνηθίσει την πίστα και τις απότομες στροφές της. Ο Κοσμίδης έχοντας ένα καλό set up απλά έπαιρνε το feeling του συνωστισμού. Τιράντι αρκετά πιο γρήγορος και με μόλις  ελάχιστο καιρό στα mini-z ήταν σαν να κορόιδευε τους Κοσμίδη και Πετρούτσι που δεν τον έφταναν.

Ο πολύ προπονημένος Γλεντζάκης καταπολεμούσε το άγχος του με τόσους οδηγούς στην πίστα ενώ ο Πιτσιλίδης με ελάχιστη προπόνηση έδειχνε να το απειλεί πολύ σοβαρά. Λίγο πιο αργός ήταν τέλος ο Φοντούλης με πολύ ανάλαφρη και Race For Fun διάθεση.


ΤΕΛΙΚΟΣ: Φτάσαμε στον τελικό χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι χάρη στον πολύ καλό συντονισμό του διοργανωτή, Δημήτρη Φούρναρη και του Ιωάννη Καρτσακλή εκτελώντας χρέη γραμματείας. Δέκα λεπτά αγώνα θα έκριναν το αποτέλεσμα. Ο Κοσμίδης εκμεταλλευόμενος τις καραμπόλες κατάφερε να κάνει μια διαφορά ασφαλείας.

Όμως άτυχες στιγμές αργότερα τον έφεραν στον ίδιο γύρο με τον Τιράντι (2) τον Πετρούτσι (3) Και τον Πιτσιλίδη (4). Οι πρώτοι τρεις εναλλάσσονταν στις θέσεις τους προσπαθώντας να μην μπλέκουν σε συνωστισμό με τους πιο αργούς.


Στο τελευταίο γύρο ο Τιράντι ήταν πρώτος και απέμενε μόνο η τελική ευθεία για να κλειδώσει τη νίκη. Όμως δέχτηκε αντικανονικό χτύπημα από τον Κοσμίδη που τον προσπέρασε τερματίζοντας εκείνος πρώτος. Λίγο έλειψε να τον περάσει και ο Πετρούτσι που ακολουθούσε στην τρίτη θέση. Με μικρή διαφορά τερμάτισε ο Πιτσιλίδης (4) και αρκετά παραπίσω ο Γλεντζάκης (5) με τον Φοντούλη (6). Το αντικανονικό χτύπημα του Κοσμίδη φυσικά τιμωρήθηκε με αποτέλεσμα ο Τιράντι να είναι δικαιωματικά ο νικητής.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Τιράντι Βασίλης             104 Laps 
2) Κοσμίδης Αλέξανδρος     104 Laps
3) Πετρούτσι Βαλέριος        104 Laps
4) Πιτσιλίδης Παύλος          101 Laps
5) Γλεντζάκης Ανδρέας         89 Laps
6) Φοντούλης Παναγιώτης     66 Laps

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- οι νέες παρουσίες στο χώρο του mini-z 
- ο συντονισμός από το διοργανωτή
- η διάρκεια της όλης διαδικασίας (με το ζόρι μιάμισι ώρα)
- το σκεπτικό των χρονομετρημένων δοκιμαστικών
- η Live μετάδοση του αγώνα στη σελίδα modelshop.gr
- το speaking από Ι. Καρτσακλή
- αγώνας Open χωρίς ενστάσεις και τεχνικούς ελέγχους

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- κενό εδάφιο

RACE GOSSIP

- ο Γλεντζάκης προπονούταν με LM αυτοκίνητο και εκτάκτως κατέληξε στο RM που μάλλον δεν τον χάλασε
- Φοντούλης και Τιράντι ασχολούνται με mini-z μόλις τρεις μήνες, σε λίγο καιρό θα μας περνάνε από πάνω
- όσο πιο γρήγορο το μοτέρ, τόσο καλύτερα σε αυτή την  πίστα (trust us)
- Γλεντζάκης με μονωτική ταινία στο καπάκι και δεν κουνήθηκε...ρούπι!
- Πετρούτσι δεύτερη φορά στο Model Shop και πέτυχε ρεκόρ πίστας