Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Model Shop Championship: Round 10

Η αυλαία έπεσε για το πρώτο πρωτάθλημα του καταστήματος Model Shop στην περιοχή του Βύρωνα με τον 10ο και τελευταίο αγώνα να συγκεντρώνει τον συμπαθητικό αριθμό των 6 συμμετοχών, και το κλίμα γιορτής να επικρατεί μιας και η γενική βαθμολογία είχε από τον 9ο γύρο ξεκαθαρίσει.

Δεν θα περιγράψουμε τον αγώνα εκτενώς αυτή τη φορά αφού δεν αποτέλεσε το επίμαχο κομμάτι του περασμένου Σαββάτου. Ουσιαστική μάχη υπήρξε μόνο μεταξύ Τιράντι και Γλεντζάκη για την πρώτη θέση με τον πρώτο να επικρατεί με διαφορά μισού γύρου. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Κοσμίδης με αρκετή διαφορά από τους πρώτους δύο, αλλά και από τον τέταρτο Γεωργιόπουλο.


Πέμπτη θέση για τον Φοντούλη που ανέβαλλε εξωμοντελιστικές υποχρεώσεις για να παρευρεθεί στον αγώνα και έκτη θέση για τον μικρό της παρέας Χατζή, που ένα Inferno ST του έχει πάρει το μυαλό και δεν προπονήθηκε καθόλου αυτή τη φορά.

Ύστερα από τη σύντομη διαδικασία της απονομής του αγώνα ακολούθησε η απονομή ολόκληρου του πρωταθλήματος (στη βράση κολλάει το σίδερο). Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν τα αναμνηστικά δωράκια από την Kyosho Hellas, οι δωροεπιταγές των 60, 40 και 20 ευρώ για τους τρεις πρώτους καθώς και το mini-z MR-03, η τηλεκατεύθυνση ΚΤ-18 και το καπάκι Ferrari FXX της σειράς Autoscale επίσης για τους τρεις πρώτους από τη διεύθυνση του καταστήματος. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σε πρωτάθλημα να...

- Ρε mini maniaX, πάλι μεροληπτείς υπέρ του Model Shop;

- OK, OK! Πάσο. Δεν το λέμε!

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

1) Τιράντι Βασίλης 474 points
2) Κοσμίδης Αλέξανδρος 460 points
3) Γλεντζάκης Ανδρέας 452 points
4) Φοντούλης Παναγιώτης 396 points
5) Χατζής Άγγελος 348 points
6) Πετρούτσι Βαλέριος 322 points
7) Γεωργιόπoυλος Γιάννης 284 points
8) Μαδιανός Στέλιος 248 points
9) Καφούσιας Νάσος 180 points
10) Βελαώρας Τάσος 130 points
11) Καράμπελας Νίκος 84 points
12) Πιτσιλίδης Παύλος 74 points
13) Τζιμούρτας Θάνος 72 points
14) Αγγελής Γιάννης 68 points

Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν στις 8μισι το απόγευμα και στη συνέχεια είχαμε άφθονο χρόνο να καταναλώσουμε τα αναψυκτικά και τα γαριδο-φουντουνο-πατατάκια που απέμειναν και είχε αγοράσει ο κ. Φούρναρης για να μας ευχαριστήσει. Συζητήθηκαν μερικές λεπτομέρειες για το επόμενο πρωτάθλημα, έπεσαν μερικές ιδέες στο τραπέζι και επισημάνθηκαν ατέλειες του πρωταθλήματος που πέρασε.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων 28 Σεπτεμβρίου ξεκινά το επόμενο πρωτάθλημα σε έναν αρκετά βελτιωμένο χώρο (στο ίδιο μαγαζί) με επίκεντρο όχι τους ήδη χεράδες οδηγούς αλλά τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν  με το mini-z αλλά φοβούνται-ντρέπονται ή δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις να είναι ανταγωνιστικά.

Θα ακολουθήσουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από τη σελίδα μας που θα αφορούν στην πίστα και το πρωτάθλημα. Έως τότε, Keep Calm And...ρίχτε καμιά βουτιά στη θαλασσίτσα. Κοντεύει Ιούλιος!

Σημείωση: Το Go Cart που κρατάει ο Φοντούλης δεν είναι δώρο. Θα ΗΘΕΛΕ να ήταν!