Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση mini-z από την x-power

Τίποτα δεν θα έχει το MR-03 σας να ζηλέψει από ένα touring αυτοκίνητο κλίμακας 1/10 με αυτό το αριστούργημα από την x-power καθώς η ρύθμιση του ύψους ανάρτησης, της γωνίας camber και της γωνίας caster μπορούν να ρυθμιστούν με τον πιο εύκολο τρόπο.


Η γωνία camber μπορεί να πάρει τιμές από 0* έως 3.5* αλλά με μια σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες αναρτήσεις: μπορεί να πάρει οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Πως στα μεγαλύτερα αυτοκίνητα μεταβάλλοντας το μήκος μιας αμφίδρομης ντίζας πετυχαίνουμε ρύθμιση ακριβείας; Ε, έτσι γίνεται και εδώ.

Να σημειωθεί πως για την αλλαγή του camber δεν απαιτείται αλλαγή των πλυμνών των τροχών (!) κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη ζωή μας.

Η ρύθμιση του ύψους ανάρτησης συνήθως περιορίζεται από την υπερβολική συμπίεση των ελατηρίων. Η εν λόγω ανάρτηση πετυχαίνει να μην συμπιέζονται τα ελατήρια ακόμα και σε "σαυροειδές" ύψος σασί διατηρώντας την συμπεριφορά των ελατηρίων ανεπηρέαστη.


Όσο για τη γωνία caster, αυτή είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η ρύθμιση της είναι πανεύκολη απλά μετατοπίζοντας τη θέση των άνω ψαλιδιών. Μακάρι να μας ήταν τόσο εύκολη και η πλήρης κατανόηση της γωνίας caster στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Πηγή: x-powerrc.com