Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Dirt Racers 1/18 2012: Rnd 1


Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας Dirt Racers για το 2012 προτού μάλιστα, όπως ήδη αναφέραμε, η πίστα αρχίσει να αποσυναρμολογείται με άγνωστη μέχρι στιγμής προοπτική.



Ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε όταν κατά την πληρωμή ενημερωθήκαμε πως η συμμετοχή ήταν κατά το ήμισυ χορηγούμενη από το Rc Hobby Athens. Ο λόγος δεν ήταν απόλυτα σαφής, ωστόσο δεν μας χάλασε καθόλου το δεκαρικάκι να μας μείνει στην τσέπη.



Στην κατηγορία 1/18 είχαμε αφ' ενός λίγες συμμετοχές, πέντε στον αριθμό, αφ' εταίρου όμως περισσότερες από τα 1/10 AWD. Με όλους τους οδηγούς να είναι έμπειροι στην κατηγορία, τίποτε δεν μπορούσε να είναι σίγουρο.


Τα βλέμματα τράβηξε το Short Course RC18 του Γεωργιόπουλου αλλά και το full options RC18 του Αποστολόπουλου. Τα RC18T2 και Β2 είναι πλέον σύνηθης εικόνα στους αγώνες 1/18 με τους Κοκκινάκη, Κοσμίδη, και Παρδαλάκη να έχουν επιλέξει από ένα για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων. Υπόθεση Team Associated όπως καταλάβατε.


Στα προκριματικά, αφού τα 1/10 νωρίτερα είχαν καθαρίσει την πούδρα της πίστας η πρόσφυση ήταν αρκετά καλή και καμία σχέση δεν είχε με τη γεμάτη υγρασία ημέρα του Warm Up πριν από περίπου δυο μήνες. Πρώτος ρυθμό βρήκε ο Κοσμίδης που με δύο πρώτες θέσεις εξασφάλισε την Pole Position στους τελικούς.  Παρδαλάκης και Αποστολόπουλος θα εκκινούσαν ακριβώς στις πιο πίσω θέσεις με τον Κοκκινάκη τέταρτο και το Γεωργιόπουλο πέμπτο αντιμετωπίζοντας έντονο πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσής του Short Course του.




Στον πρώτο τελικό Αποστολόπουλος και Γεωργιόπουλος εγκατέλειψαν. Ο πρώτος λόγω σπασμένου servo και ο δεύτερος λόγω του προβλήματος που αναφέραμε. Ο Κοσμίδης δεν χάρηκε για πολύ το προβάδισμα και έμεινε τρίτος από νωρίς με τον Κοκκινάκη και Παρδαλάκη να παίζουν για την πρώτη θέση. Στα τελευταία λεπτά ο Κοσμίδης πλησίασε τους πρώτους δύο. Η τύχη ήταν με το μέρος του, καθώς οι πρώτοι δύο χτύπησαν μεταξύ τους στον τελευταίο γύρο και του άνοιξαν το δρόμο να περάσει μπροστά τερματίζοντας πρώτος.


Ο δεύτερος τελικός έγινε με τα εναπομείναντα τρία αυτοκίνητα. Το προβάδισμα κράτησε ο Κοσμίδης αλλά ήταν αδύνατο να κάνει μια διαφορά ασφαλείας. Με αυτοκίνητο σχετικά αργό και "άστητο" η μόνη του ελπίδα ήταν τα λάθη των άλλων δύο οδηγών. Για την δεύτερη θέση η μάχη κράτησε όλο σχεδόν το επτάλεπτο με τον Παρδαλάκη να επικρατεί και τον Κοκκινάκη να παίρνει την τρίτη θέση.

Στον τρίτο τελικό έγινε μια προσπάθεια από τον Αποστολόπουλο να ξανατρέξει αλλά το αυτοκίνητό του άντεξε μόνο το μισό τελικό. Παρδαλάκης και Κοκκινάκης εναλλάσσονταν για την πρωτιά με τον Παρδαλάκη να τερματίζει τελικά πρώτος με μόλις 1,4 sec διαφορά από το δεύτερο.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1) Κοσμίδης Αλέξανρος
2) Παρδαλάκης Μιχάλης
3) Κοκκινάκης Σταμάτης
4) Αποστολόπουλος Φάνης
5) Γεωργιόπουλος Γιάννης

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- οι παραπλήσιες επιδόσεις των αυτοκινήτων
- η προθυμία των ξετουμπαριστών
- που τα RC18T2 μπαίνουν για τα καλά στο παιχνίδι
- το Short Course Του Γεωργόπουλου
- που ήταν σχεδόν αχρείαστη η αλυταρχία
- οι μικρές επιδιορθώσεις της πίστας κάνοντας τα άλματα πιο "βατά"
- η χορηγία του Rc Hobby Athens στη συμμετοχή
- τα εφτά λεπτά σαφώς πιο απολαυστικά από τα πέντε λεπτά αγώνα

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

- που η πίστα αποσυναρμολογήθηκε ενώ σε 20 μέρες είναι προγραμματισμένος ο επόμενος αγώνας Dirt Racers.

RACE GOSSIP

- ο Αποστολόπουλος ετοιμάζει έναν ακόμα mini maniac για τα 1/18
- με λάδι ραπτομηχανής ο Κοσμίδης στις αναρτήσεις του (τράτζικ)