Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

RC News μέσω Facebook

Αναμφίβολα το Facebook είναι ο πιο δυνατός και γρήγορος φορέας μετάδοσης πληροφοριών στην εποχή μας. Πληροφορίες και ειδήσεις γύρω από τα ενδιαφέροντα του καθ' ενός και φυσικά, του τηλεκατευθυνόμενου μοντελισμού, που αποτελεί το αντικείμενο μας.


Η εποχή που η διαχείριση μοντελιστικών sites ήταν προνόμιο των λίγων έχει οριστικά περάσει. Οι "Θεοί" εκείνης της εποχής, διαπιστώνουμε πως ήταν απλά μονόφθαλμοι που βασίλευαν ανάμεσα στους τυφλούς. Πλέον η διαχείριση ενός ιστότοπου είναι εύκολη υπόθεση. Αν είσαι καλός στο λόγο, έχεις μια καλή προώθηση και εν τέλει αγαπάς τα τηλεκατευθυνόμενα, η απήχηση των αναγνωστών είναι καλή. Είναι πολύ καλή. Γίνεσαι μέλος του χώρου των RC Media και βιώνεις πλέον ξεκάθαρα των ανταγωνισμό των υπόλοιπων sites.

Δεν θα αναφερθούμε στην κακή πλευρά του ανταγωνισμού. Άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα δεν αποτελούν αρμοδιότητα μας, υπάρχουν γιατροί γι αυτούς. Θα σταθούμε στα ευεργετικά αποτελέσματα του. Το να προσπαθεί σε έναν χώρο ο ένας να γίνει καλύτερος από τον άλλο, τους βάζει όλους σε μια διαδικασία αυτοβελτίωσης. Βελτίωση του λόγου, της συνέπειας των ειδήσεων και του οπτικοακουστικού υλικού. Όλοι γίνονται καλύτεροι, όλους τους παρακολουθούν περισσότεροι.

Κι ενώ είναι τα RC Media είναι απασχολημένα με το ποιος θα είναι ο καλύτερος του χώρου, ξεφυτρώνει το Facebook. Ο κάθε άλλοτε αναγνώστης των sites έχει το δικό του λογαριασμό και μπορεί να ποστάρει οτιδήποτε θέλει. Τη δύναμη που κάποτε είχαν ελάχιστοι, τώρα έχει ο καθένας μας. Οι ειδήσεις σχετικά με νέα μοντέλα, αγώνες, αγωνιστικές προετοιμασίες οδηγών δημοσιεύονται από τους ίδιους τους αναγνώστες.

Οι πληροφορίες μεταδίδονται με ταχύ ρυθμό και η αλληλεπίδραση των αναγνωστών μέσω του FB γίνεται ευχάριστα, διαδραστικά και άμεσα. Ξαφνικά τα sites βρίσκονται στην απ 'έξω και το να κοινοποιούν τα άρθρα τους στη σχετική σελίδα τους στο FB δεν είναι και τόσο αποδοτικό.

-Και τι κάνουμε βρε παιδιά; Πως θα παραμείνουμε στο προσκήνιο;
-Έχω μια ιδέα!
-Λέγε.
- Θα κοινοποιούμε κι εμείς τα posts των αναγνωστών μας και τα posts των σελίδων παρακολουθούμε. Εύκολο και γρήγορο.
- Και το site τι θα το κάνουμε;
- Άστο να υπάρχει, άστο γι αυτά τα λίγα που το FB δεν μπορεί να κάνει.

Έτσι κι έγινε. Αντί να μπαίνουν οι αναγνώστες στα sites για να ενημερωθούν, μπαίνουμε εμείς στο FB προκειμένου να δώσουμε το παρών. Παίρνουμε μερικά likes παραπάνω και τα στατιστικά δείχνουν να παίρνουν τον ανήφορο. Ή τουλάχιστον να αποφεύγουν τον πάτο.


Κι έτσι έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Ειλικρινά δεν γνωρίζω σαν διαχειριστής του minimaniax.gr ποια είναι η καλύτερη πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί:

- άρθρα και κοινοποίηση τους στη σχετική σελίδα στο FB;
- μόνο δημοσιεύσεις, καθημερινά, χωρίς την παραπάνω κοινοποίηση;
- να μείνει μόνο το FB, κοινοποιώντας τη μπούρδα του καθ' ενός, που είναι και το πιο εύκολο;
- να πω πως η κατάσταση είναι σκατά, οπότε δεν χρειάζεται να ασχολούμαι καθόλου και να το κλείσω το ρημάδι;


Το minimaniax.gr συμπλήρωσε τα 5 χρόνια λειτουργίας και πολύ φοβάμαι πως έχω χάσει το νόημα στην πορεία. Και όχι μόνο εγώ.

Το παρόν άρθρο έχει απλώς σκοπό να δώσει τροφή για σκέψη σε όσους έφτασαν ως αυτές τις σειρές. Σκυτάλη σε εσάς λοιπόν...Α, και καλό τριήμερο!